Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekillerinden Osman Baydemir'in gündeminde OSM Hastanesi vardı. Mecliste Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması üzerine yazılı soru önergesi sunan Baydemir, hastanenin nasıl kapanma aşamasına geldiğini ve bundan sonra çalışan ve hastaların akıbetinin nasıl olacağını sordu.
Gerekçesinde hastanenin il genelindeki sağlık sorunlarının çözümü için katkı sağladığını belirten Baydemir, "Urfa'da Eylül 2008 'den beri faaliyet gösteren ve yakın zamanda SGK ile ilişiği kesilen OSM Ortadoğu Hastanesi, çalışanların tüm çabalarına rağmen, kapanma ile yüz yüze kalmaktadır. Oluşacak mağduriyetler, hastane çalışanları ve Urfa halkımız tarafından bize iletilmiş, kamuoyunda da geniş yer bulmuştur.
Urfa'da, 7 ameliyathanesi, 55 polikliniği, 251 yatak kapasitesi ile bünyesinde 72 uzman ve 6 pratisyenle beraber 802 kişi çalıştıran hastane şehrimizde sağlık sektöründe istihdamı sağlayan önemli bir kurum olarak bilinmektedir. Kanser vakalarının teşhis ve tedavisinde önemli hizmetler veren OSM Ortadoğu, kentimizde bulunan dört devlet hastanesine de resmi sözleşme ile hizmet vermektedir. Hastanenin neden kapatıldığı konusunda ve hastanenin kapanması durumunda işsiz kalacak personele dair Bakanlığınızca nasıl bir çözüm üretildiği/üretileceği konusunda da kamuoyunun bilgilendirilmesi önem arz etmektedir" dedi.
Baydemir önergesinde Bakan Soylu'ya şu soruları yöneltti:
1-OSM Ortadoğu Hastanesinin kapanmasının gerekçeleri nelerdir? Hastaneyi kapanma noktasına getiren gelişmeler nelerdir?
2-Urfa'da bulunan OSM Ortadoğu Hastanesi çalışanlarının, hastanenin kapanması durumunda oluşacak mağduriyetleri konusunda Bakanlığınız tarafından, kurumun SGK ile ilişiği kesilmeden önce, bir ön çalışma yapılmış mıdır?
3-Hastane çalışanlarının işsiz kalmaları durumunda bu mağduriyetlerini giderebilmelerini sağlayacak tedbirler konusunda bilgilendirme yapılmış mıdır?
4-Hastanede tedavi görmekte olan hastaların yaşayacakları mağduriyetlerin önlenmesi konusunda alınacak tedbirler kimin, hangi kurumun sorumluluğu altındadır? Bakanlığınızca hastane yetkilileri ile yurttaşların mağdur edilmemesi konusunda gerekli istişareler yapılmış mıdır/ yapılacak mıdır?
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › HDP'li Baydemir, OSM ve çalışanlarının akıbetini sordu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.