HDP Milletvekili Lezgin Botan Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

HDP Milletvekili Lezgin Botan Gözaltına Alındı

HDP Milletvekili Lezgin Botan Gözaltına Alındı

27 Ocak'ta mahkeme tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı. Botan, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

30.01.2017 19:05  Güncelleme: 23:21

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl yaptığı bazı konuşmalar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak", "suç işlemeye alenen tahrik" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 11 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebitle hakkında dava açılan ve ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı çıkarılan HDP milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Ankara'dan Van'a gelen ve Van Ferit Melen Havaalanı'nda gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

GEVERİ HAKKINDA MÜEBBET İSTENİYOR

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, zorla getirilme kararına rağmen duruşmalara katılmayan HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve aynı davada yargılanan Adem Geveri hakkında 27 Ocak'taki duruşmada "yakalama" kararı vererek, yurt dışına çıkış yasağı konulmştu.

Geveri hakkında da "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP Milletvekili Lezgin Botan Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement