HDP Paris Köyü'nde Birinciliği Kazandı - Son Dakika
Güncel

HDP Paris Köyü'nde Birinciliği Kazandı

HDP Paris Köyü\'nde Birinciliği Kazandı

Fransa'nın başkenti Paris'te birinciliği aldığı oylarla AK Parti'ye kaptıran HDP, Siirt'in Paris Köyü'nde birinci parti oldu.

04.11.2015 16:53  Güncelleme: 16:56

1 Kasım seçimlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te verilen oylarda birinciliği AK Parti'ye kaptıran HDP, Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Paris- Üzümlük Köyü'nde AK Parti'ye fark attı. "Siirt'in Paris'i" olarak adlandırılan köyde HDP 106, AK Parti ise 7 oy aldı.

FRANSA PARİS'TE AK PARTİ'YE KAPTIRDI

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Haziran'da gösterdiği seçim başarısını 1 Kasım'da yakalamayan ve birinciliği AK Parti'ye kaptıran HDP'nin yüzünü 'Siirt'in Paris'i güldürdü. Siirt'e 40 kilometre, Eruh İlçesi'ne ise yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan, sebze meyve bahçeleri, fıstığı, sadece yörede yetişen üzümü, inciri ile ünlü Üzümlük-Paris Köyü'nde, 1 Kasım seçimlerinde, toplam 113 seçmenden 106'sı HDP'ye, 7'si ise AK Parti'ye oy verdi.

PARİS KÖYÜ

Eruh İlçesi'ne bağlı olan alt kısmında Dicle Nehri'nin bir kolu olan Uluçay'ın kollarından Zorava Çayı sayesinde yeşilliğine yeşil katan köy, mezar taşları ve taş kitabeleriyle, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyor. Sebze-meyve anlamına gelen Kürtçe 'Pares' kelimesinin zamanla Paris olarak ağızdan ağıza söylenerek kayıtlara geçen köyün adı sonra Üzümlük olarak değiştirilmiş. Ancak bölge halkı burayı hâlâ Paris Köyü olarak tanıyor.

Son Dakika Güncel HDP Paris Köyü'nde Birinciliği Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • erol: bu hdp ne kadar cozumcu her seyi cozuyor oylarinida cozdu..... pariste kaybeder belde pariste kazanir.... kendisini avutmasini bilen tek parti ama caban bosa sen erimeye yok olmaya mahkumsun mhp gibi... 2 0 Yanıtla
    Ozan İst: erimek mi daha yeni başladık erol 0 1
  • buyur: pkk silah biraksin hdp oy patlamasi yaşar. ancak silahla insan öldürmekle hic bisey olmaz 0 1 Yanıtla
  • Oktay : saçmalık habere bak 1 0 Yanıtla
  • sivasli58: birinciymis cokta tin 0 1 Yanıtla

Advertisement