Hem Evcile Hem Yabana Ekmek - Son Dakika
Güncel

Hem Evcile Hem Yabana Ekmek

Hem Evcile Hem Yabana Ekmek

Balıkesir'de geçen eylül ayında başlatılan 'Bayat ekmek toplama kampanyası' kapsamında toplanan ekmeklerle, hem sokak hayvanları hem de ormanda kar nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları besleniyor.

10.01.2013 11:16

Balıkesir'de geçen eylül ayında başlatılan 'Bayat ekmek toplama kampanyası' kapsamında toplanan ekmeklerle, hem sokak hayvanları hem de ormanda kar nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları besleniyor.

Balıkesir Belediyesi geçen yıl eylül ayında 'Bayat ekmek toplama kampanyası'nı uygulamaya koydu. 40 mahalledeki değişik bölgelere 75 'Ekmek Toplama Kumbarası' konuldu. Gelen talepler üzerine kumbara sayısı kısa sürede 95'e çıkarıldı. Kumbaralarda toplanan ekmekler 4 ay boyunca belediyenin köpek barınağında ve sokaklarda yaşayan hayvanlara verildi. Balıkesir'de iki gündür etkili olan kar yağışı, belediyeyi harekete geçirdi. Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, yaban hayvanları için Kent Ormanı'nda ağaçların arasına çuvallar dolusu ekmek, bulgur ve buğday bıraktı. Ok, "Bu kadar ekmeğin israf olması çok üzücü. Gönül ister ki ekmekler israf olmasın biz de hayvanlara bayat ekmek yerine kendi tüketecekleri gıda verebilelim. Toplanan ekmeklerin hepsi tertemiz fakat sadece bayat. Bu bayat ekmeklerin, kış gününde yiyecek bulamayan hayvanlara vererek değerlendirilmesi bizi sevindiriyor. Ekmeklerin yanı sıra kuşların yiyebileceği buğday, bulgur gibi gıda maddelerini de bıraktık. Balıkesir'de günde 160 kilogram bayat ekmek toplanıyor. Bu da ayda 5 tona yakın bayat ekmek toplanması demek. Bu rakamlar, Balıkesir'de ve Türkiye'de ne kadar çok ekmeğin israf olduğunu gösteriyor. İnşallah bu israflar azalır" dedi.

Başkan Ok, ileriki günlerde kar yağması halinde, toplanan ekmeklerin değişik bölgelerde doğaya bırakılacağını belitirti. Ok, bayat ekmekleri çöp yerine ekmek kumbaralarına atan duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti.

KİMSESİZ VATANDAŞLARI BELEDİYEYE BİLDİRİN

Başkan Ok, açıklamasında ayrıca, soğuk kış günlerinde evsiz barksız olup sokakta kalan vatandaşların Balıkesir Belediyesi'ne bildirilmesini istedi. Bu kişileri zabıtaların Sosyal Destek Birimi'ne götürdüğünü hatırlatan Ok, "Bizim sokaklarda gördüklerimiz, vatandaşların bildirdikleri evi, kalacak yeri olmayan kimsesizleri, soğuk kış günlerinde, belediyenin Sosyal Destek Birimi'nde misafir ediyoruz. Saçını, sakalını kestirip, giydirdikten sonra barındırıyoruz. Eğer gözen kaçırdıklarımız varsa, vatandaşlarımız mutlaka belediyeyi haberdar etsin" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hem Evcile Hem Yabana Ekmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement