"Her Gün Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak" - Son Dakika
Güncel

"Her Gün Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak"

"Her Gün Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak"

Unilever Dünya Başkanı Polman: “Bugünkü durumu daha iyi hale getirmek, ister işletme ister hükümet ister sivil toplum örgütü olalım, bugünün liderleri olarak bizim, geleceğin liderleri olarak da...

05.11.2013 14:34

Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, dünyanın bugünkü durumunu daha iyi hale getirmenin, ister işletme, ister hükümet, ister sivil toplum örgütü olsun bugünün liderleri ile geleceğin liderleri olacak gençlerin sorumluluğunda bulunduğunu belirterek, "Daha iyi bir dünya yaratmak için bugünden daha uygun bir zaman yok. Bu bizim görevimiz. Bizim sorumluluğumuz" dedi.

Ünilever açıklamasına göre, Paul Polman, Sabancı Üniversitesi tarafından öğrencileri iş dünyasıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında "Creating a Better Future Everyday Made By You-Her Gün Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak" konulu bir konferans verdi.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Rektör Prof. Dr. Nihat Berker ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin'in ev sahipliği yaptığı konferansta konuşan Polman, hızla globalleşen dünyada gittikçe daha bağımlı hale gelen finansal yapının, gelişen teknoloji ve ekonomik sistemler yönetiminin daha karmaşık bir dünya yarattığını belirterek, "Bizi hızla değişen, kararsız, karmaşık ve anlaşılması güç bir gelecek bekliyor. Dünyanın dengesinin bozulduğu çok açık. Hepimiz sorumluluk alarak, dünyayı değiştirmek için çalışmalıyız" dedi.

Polman, hızlı globalleşmenin doğurduğu sonuçlar nedeniyle kapitalizmin daha adaletli ve daha sürdürülebilir bir türüne geçiş yapılması gerektiğini vurguladı ve başarılı büyümenin sırrının burada yattığını kaydetti.

"Karşılaştığımız sosyal ve çevresel meseleler her zamankinden daha zorlu. Nüfus hızla artıyor, iklim artan bir hızla değişiyor, su kaynakları yok oluyor. 1 milyar insan açlık çekiyor, başka 1 milyar insansa bolluk içinde yaşıyor ve her yıl 1 milyardan fazla çocuk bağırsak hastalıkları yüzünden yaşamını kaybediyor" diyerek sözlerine devam eden Polman, gençleri sürdürülebilir yaşamı yaygınlaştırmak için destek vermeye çağırdı.

Polman, "Bugünkü durumu daha iyi hale getirmek, ister işletme ister hükümet ister sivil toplum örgütü olalım, bugünün liderleri olarak bizim, geleceğin liderleri olarak da sizin sorumluluğunuzda bulunuyor.  Daha iyi bir dünya yaratmak için bugünden daha uygun bir zaman yok. Bu bizim görevimiz. Bizim sorumluluğumuz" ifadelerini kullandı.

Unilever olarak, global değişime öncü olmak için ara vermeden çalıştıklarını ifade eden Paul Polman, "Ancak bu değişimi tek başına başarmamız mümkün değil.  Bu nedenle, STK'lar, hükümet, özel sektör, üniversitelerle gerçekleştireceğimiz iş birlikleri bizim için çok önem taşıyor" dedi.

Polman, sözlerine şöyle devam etti:

"Unilever olarak, kurumsal hedefimiz işimizi iki kat büyütürken, çevresel ayak izimizi yarı yarıya indirmek ve pozitif sosyal etkimizi artırmak olarak belirledik. Sürdürülebilir Yaşam Planımız sayesinde geride bıraktığımız 4 yılda işimizi yüzde 30 oranında büyütürken; atıklarımız ile enerji ve su tüketimimizi azaltmayı başardık. Sağlık ve hijyen kampanyalarımız ile çeyrek milyar insanın yaşamlarına dokunduk.  Artık, hammaddelerimizin üçte birinden fazlasını sürdürülebilir kaynaklardan tedarik ediyoruz.  450 bin küçük çiftçinin sürdürülebilir tarım eğitimi almasına destek olduk.  Böylece, sürdürülebilirliğin hem kazandıran hem de doğaya ve insanlığa çok pozitif geri dönüşler yaptıran bir iş modeli olduğunu kanıtlamış olduk." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Her Gün Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement