Hindistan Sinemasının 100. Yılı Kutluyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hindistan Sinemasının 100. Yılı Kutluyor

03.05.2013 12:13  Güncelleme: 12:26

Hollywood'tan sonra 2. büyük sinema endüstrisine sahip Hindistan, ilk uzun metrajlı sessiz filmin gösterime girmesinin 100. yılını kutluyor.

Hollywood'tan sonra dünyanın ikinci büyük sinema endüstrisine sahip Hindistan, ilk uzun metrajlı sessiz filmin gösterime girmesinin 100. yılını kutluyor.

Hindistan'ın ilk filmi "Raja Harishchandra"nın (King Harishchandra), Hindistan sinemasının babası olarak bilinen Govind Phalke'nin yönetmenliğinde 1913'te çekildi.

Hindistan sinemasının bu yıl 100. yılı olması dolayısıyla ülkedeki önemli yapımcılar arasında gösterilen Karan Johar, Anurag Kashyap, Zoya Akhtar ve Dibakar Banerjee tarafından "Bombay Talkies" isimli kısa metrajlı film çekildi.

Filmde Bollywood'un ünlü yıldızları Amitabh Bachchan, Aamir Khan, Rani Mukherji ve Katrina Kaif rol aldı.

Hollywood'tan sonra dünyanın en önemli film endüstrisine sahip Hindistan'da geçen yıl bin 500 film çekildiği bildirildi.

Dünyanın hemen her bölgesinden izleyiciye sahip Bollywood, özellikle Güney Asya ülkelerinde büyük bir hayran kitlesine sahip. - YENİ DELHİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan Sinemasının 100. Yılı Kutluyor - Son Dakika


Advertisement