Hırvatistan - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan

Hırvatistan

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, 6.Subversive Festivali kapsamında Zagreb'de bulunan ünlü Amerikalı yapımcı Oliver Stone, Yunanistanlı siyasetçi Alexis Tsiprasa, Slovenyalı filozof Slavoya Jijik ve Subversive FestivaliMüdürü Sreçka...

16.05.2013 11:11

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, 6. Subversive Festivali kapsamında Zagreb'de bulunan ünlü Amerikalı yapımcı Oliver Stone, Yunanistanlı siyasetçi Alexis Tsiprasa, Slovenyalı filozof Slavoya Jijik ve Subversive FestivaliMüdürü Sreçka Horvat'ı kabul etti.

Pantovçak semtindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen ve öncesinde kısa bir görüntü alınmasına izin verilen görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Stone, "ABD'nin Konuşulmamış Tarihi" isimli belgesel projesinin tanıtımı nedeniyle Hırvatistan'a geldiğini ifade ederek, "Son 5 yıldır bu proje üzerinde çalışıyordum. Belgesel, geçtiğimiz hafta festival kapsamında gösterildi. Ayrıca, Japonya ve ABD'de de gösterilecek" dedi.

Hırvatistanlı insanların son derece entelektüel olduklarına işaret eden Stone, "Hırvatistan'da geçirdiğim günler benim açımdan harikaydı. Entelektüel insanlarla keyifli sohbetler yapma fırsatı buldum" diye konuştu.

Yunanistanlı siyasetçi Tsiprasa da ülkesindeki ekonomik krize dikkati çekerek, bunun sadece Yunanistan için değil tüm Avrupa için endişe verici olduğunu söyledi.

"Ülkede köklü bir değişim gerekiyor" diyen Yunanistanlı siyasetçi Tsiprasa, Hırvatistan'da da ekonomik durumun çok iyi olmadığını ve bu anlamda ortak gelecek adına birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Subversive Festivali, 18 Mayıs'a kadar devam edecek. Festival kapsamında, film gösterimleri, kitap fuarı ve forumlar düzenleniyor. - ZAGREB

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement