Hırvatistan, Bosna Hersek'e AB Üyeliği Yolunda Destek Vereceğini Söyledi - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan, Bosna Hersek'e AB Üyeliği Yolunda Destek Vereceğini Söyledi

Hırvatistan, Bosna Hersek\'e AB Üyeliği Yolunda Destek Vereceğini Söyledi

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Bosna Hersek'in, Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunda ülkesinin desteğine güvenebileceğini söyledi. Grlic Radman, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Bosna Hersek'in AB üyeliği yolunda Hırvatistan'ın desteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakovic ise Hırvatistan'a AB üyeliği yolunda verdiği destek için teşekkür etti ve Bosna Hersek'in uzun süredir çözülemeyen sorunları çözmeye devam edeceğini belirtti.

23.03.2024 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Bosna Hersek'in, Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunda ülkesinin desteğine güvenebileceğini söyledi.

Grlic Radman, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de görüştü.

Bakanlar, kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Grlic Radman, Bosna Hersek'le AB üyelik müzakerelerinin başlatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Bosna Hersek'in AB üyeliği yolunda Hırvatistan'ın desteğine güvenebileceğini kaydetti.

"Bizim bir AB yolumuz ve haritamız var"

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakovic, önemli dış ticaret ortaklarından Hırvatistan'a, ülkesine AB üyeliği yolunda verdiği destek için teşekkür etti.

Konakovic, "Bosna Hersek'te bizim için en önemli mesaj; uzlaşma ve diyaloğun işe yaradığı ve zorlu bir siyasi ortamda, diğer jeopolitik büyük güçlerin ülkemize yönelik çıkarlarıyla Avrupa söylemini ilk sıraya koymayı başardığımızdır. Bizim bir AB yolumuz ve haritamız var, o AB trenine girdik. Bu heyecanla Bosna Hersek'te uzun süredir duran daha zor sorunları çözmeye devam etmek bizim elimizde." diye konuştu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, 21 Mart'ta Bosna Hersek ile katılım müzakerelerine başlama kararı alındığını duyurmuştu.

Bosna Hersek, üyelik başvurusunu 15 Şubat 2016'da yapmış, aday ülke statüsünü 15 Aralık 2022'de almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan, Bosna Hersek'e AB Üyeliği Yolunda Destek Vereceğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement