Hırvatistan'da "İslam'ın 100. Yılı" Kutlanacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hırvatistan'da "İslam'ın 100. Yılı" Kutlanacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İslam'ın Hırvatistan'daki resmi dinlerden biri olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümü vesilesiyle, 27 Nisan 2016'da program olarak düzenlenmesini Hırvatistan hükümeti bakanlar kurulu toplantısında kabul etti.

İslam'ın Hırvatistan'daki resmi dinlerden biri olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümü vesilesiyle, 27 Nisan 2016'da program olarak düzenlenmesini Hırvatistan hükümeti bakanlar kurulu toplantısında kabul etti.

Zagreb Müftüsü Aziz Hasanoviç'in, Hırvatistan Meclisi'nin İslam'ı ülkedeki resmi dinlerden biri olarak kabul etmesinin 100. yıl dönümü kapsamında program düzenlenmesi önerisi, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantının ardından yapılan yapılan yazılı açıklamada, İslam'ın Hırvatistan'daki resmi dinlerden biri olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümünde, Hırvatistan hükümetinin himayesinde başkent Zagreb'de bir hafta sürecek bir program düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Programda, Helal Ürünler Fuarı'nın yanı sıra farklı kültürel faaliyetler de düzenlenmesi planlanıyor.

Hırvatistan Meclisi, 27 Nisan 1916 tarihinde, İslam'ı ülkedeki resmi dinlerden biri olarak kabul etmişti.

Kaynak: AA