Hizbullah'dan Ateşkes Vurgusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hizbullah'dan Ateşkes Vurgusu

16.04.2026 21:52

Hizbullah Milletvekili Musevi, ateşkesin Lübnan'a yönelik tüm saldırıları kapsaması gerektiğini belirtti.

Hizbullah'ın Lübnan parlamentosundaki Milletvekili İbrahim el- Musevi, İsrail ile varılan ateşkesin Lübnan topraklarının tamamına yönelik saldırıları içermesi gerektiğini söyledi.

AA'ya konuşan Musevi, "Ateşkesin, İsrail'in Lübnan'ın tamamındaki saldırılarını kapsaması gerekiyor." dedi.

Ateşkesin tam kapsamlı olması ve suikast saldırılarını da içermesi gerektiğinin altını çizen Musevi, "Temkinli davranacağız ve süreci izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

İki taraf arasındaki 10 günlük ateşkese de değinen Musevi, "ateşkesin İran'ın baskısı, Pakistan'ın çabası ve Suudi Arabistan'ın işbirliğiyle sağlandığını" ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan'ın (TSİ) bu gece 24.00'te başlayacak 10 günlük bir ateşkes konusunda mutabık kaldıklarını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hizbullah'dan Ateşkes Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement