Hokey Milli Takımlarımız Portekiz'de Şampiyonluğa Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Hokey Milli Takımlarımız Portekiz'de Şampiyonluğa Koşuyor

Hokey Milli Takımlarımız Portekiz\'de Şampiyonluğa Koşuyor

Milli kalecilerimiz şampiyonanın yıldızı oldu

19.07.2012 13:36

Güncistan'ın Batum kentinde düzenlenen milli takım kampında Portekiz'de düzenlenmekte olan 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Championship III. Müsabakaları ve21 Yaş Altı Bayanlar Açık Alan Championship III. Müsabakalarına katılmak üzere Lizbon'a giden erkek milli takımımız şampiyonanın ilk gününde Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebeli Tarık Milli Takımını yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

Portekizde düzenlenen şampiyonanın favori ekipleri arasında yer alan Türkiye Hokey Milli Takımı 21 yaş altı kız ve erkek takımları dünya şampiyonluğuna göz dikerken şampiyonanın ilk gününde Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımını 4-1'lik skorla yenen erkek milli takımımız ikinci maşlarında Cebeli Tarık Milli Takınına göz açtırmayarak 4-0'lık bir skorla maçı kazanarak ikide iki sonuçla şampiyonanın favori takımı haline geldiler. Türk Hokey Milli Takımını Portekiz'de yalnız bırakmayan Federasyon Başkanı Sadık Karakan erkek milli takımının birinci günde aldığı sonuçlardan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek "21 yaş altı erkek milli takımımız Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen şampiyonada birinci gün Kıbrıs Rum Kesimini 4-1'lik bir skorla yenmiş, ikinci maçlarında Cebeli Tarık Milli takımınıda 4-0'lık skorla yenerek ülkemizin adını şampiyon adayı ülkeler arasına yazmayı başarmışlardır. 21 yaş altı kız milli takımımız ise bu gün yapacakları ilk karşılaşmaya hazırlanıyorlar. Kız milli takımımız ilk maçlarını İrlanda ile yapacak, ardından Portekiz ve Azerbeycan'la karşılaşacaklardır. Yine erkek milli takımımızda bundan sonraki maçlarını Azerbeycan, Portekiz ve ardından Yunanistan'la yapacaklardır. Her iki takımımızın hedefi bu şampiyonada şampiyonluk ipini göğüslemektir" dedi.

Milli kalecilerimiz şampiyonanın yıldızı oldu

21 Yaş altı erkek milli takımında kaleci olarak görev yapan Mehmet Özen, Mustafa Öğretici iki isim şampiyonada öne çıkarken gösterdikleri yüksek performansla diğer ülkelerin gözdesi haline geldi. Milli takım kalesini büyük bir öz veriyle koruyan iki milli kalecimiz hokey dünyasında isimleri hızla yükselen birer yıldız haline gelirken gösterdikleri üstün performansla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyorlar. 21 Yaş altı kızlar milli takımında Ayla Esen, Ayşegül Çelik, Burcu Ertan, Büşra Tırpan, Ceren Başer, Demet Yıldırım, Emine Çağla Süngü, Gökçe Gürel, Hatice Özen, Kübra Güzelal, Leyla Öztürk, Mürüvvet Köksal, Nurhan Çınar, Perihan Küçükkoç, Seda Öztürk, Serap Yörükoğlu, Serpil Seval Türker Ve Sinem Alpakan görev alıyor. Kız milli takımının antrenörlük görevini Ali Polat ve Yasin Yükseler yapıyor. Erkek Milli Takım kadrosu ise Mustafa Doğan Öğretici, Mehmet Özen, Vahap Tan, Murat Demirci, Yusuf Yaşar, Ebubekir Güden, Onur Açıkgöz, Batuhan Erman, Murat Şahin, Orhun Özel, Yakup Bal, İsmet Mesut Yılmaz, İlyas Acar, Suat Alpar, Muhammet Oran, Emre Arık, Tolgahan Zeyit Ve Mehmet Kazgı'dan Oluşuyor. Takımın antrenörlüklerini ise Milli Antrenörlerden Ali Gül, Yusuf Kasım ve Yunus Hacıoğlu yürütüyor.

Bugün Türk Hokey erkekler milli takımı Azarbeycan ve Portekiz'le karşılaşarak şampiyonluk yolunda daha iyi noktalara gelebilme savaşı verecek. Kız milli takımı ise ilk maçını bugün İrlanda Milli Takımı ile yapacak. Her iki milli takımımız şampiyonanın favori takımları arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hokey Milli Takımlarımız Portekiz'de Şampiyonluğa Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement