Hollywood Güzelleri "Sinematek"Te - Son Dakika
Güncel

Hollywood Güzelleri "Sinematek"Te

Hollywood Güzelleri "Sinematek"Te

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Yeniden Sinematek" etkinliklerinde, Hollywood'un bir dönemine damgasını vurmuş yıldız kadın oyuncuların en ünlü filmleri gösterilecek.

02.05.2011 10:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki yıldır yaz aylarında düzenlediği "Yeniden Sinematek" etkinlikleri, bu kez " Hollywood'da yıldız kadın oyuncular" temasıyla perdelerini açıyor.

İlk olarak 4 Mayıs Çarşamba günü, geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Elizabeth Taylor'ın filmi gösterilecek. Richard Brooks tarafından yönetilen, 1958 yapımı "Kızgın damdaki kedi", "menekşe gözlü" Taylor'un ünlenmesini sağlayan filmlerin başında geliyor. "Kızgın damdaki kedi"de sanatçıya Paul Newman eşlik ediyor. Taylor, filmdeki performansıyla, "en iyi kadın oyuncu" dalında Oscar'a aday gösterilmişti.

Gösterimler kapsamında 11 Mayıs Çarşamba günü, Hollywood"da "klasik güzelliğin" temsilcisi Audrey Hepburn, İzmirlilerle buluşacak. Blake Edwards tarafından yönetilen 1961 yapımı " Tiffany'de kahvaltı", gösterildiği dönemde 2 adet Oscar ödülü kazandı.

Sinematek gösterimlerinin son filminde ise 18 Mayıs Çarşamba günü, Hollywood'un efsane sarışınlarından Marilyn Monroe, beyazperdeye yansıyacak. Oyuncunun ünlenmesini sağlayan ve en çok ses getiren filmlerinden 1953 yapımı "Niagara", Henry Hathaway imzası taşıyor.

Kültürpark'taki İzmir Sanat Oditoryumu'nda ücretsiz olarak gösterilecek filmlerin başlama saatleri 20.30.

Ses getiren filmler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 Sinematek gösterimlerine Mart ayı içinde "klasik film"lerle başlamış ve Orson Welles"in "Dava", Alfred Hitchcock'un "Sapık" ve Elia Kazan'ın "Arzu Tramvayı" adlı ünlü filmlerini İzmirli sanatseverlerle buluşmuştu. Nisan ayında ise, "Bilim kurgu filmleri" kuşağı büyük ilgiyle karşılanmıştı. Gösterimlerde, George Méliès'in "Ay'a Seyahat" filmi, James Whale'in "Frankestein" ve Stanley Kubrick'in "Dr. Strangelove" filmi İzmirlilerle buluşmuştu.

Sinematek etkinlikleri ile 1960'ların sonunda yaşanan ve "filmlerin sanat, eğitim ve genellikle kültür amaçları gözetilerek halka sunulması" olarak tanımlanan Sinematek ruhunun yeniden yaratılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yazında ilki düzenlenen etkinlikte, birbirinden ünlü yönetmenlerin çok ses getiren filmleri izleyicinin karşısına çıkmıştı. Gösterimler öncesinde, filme ilişkin bir sunumun da yapıldığı gecelere İzmirliler büyük ilgi göstermiş, binlerce sanatsever halka açık bu sanat etkinliğinden çok keyif almıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hollywood Güzelleri 'Sinematek'Te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement