Hozat'ta Kaymakam ile Belediye Başkanı Sorunları Çözmek İçin El Ele Verdi -1 - Son Dakika
Güncel

Hozat'ta Kaymakam ile Belediye Başkanı Sorunları Çözmek İçin El Ele Verdi -1

Hozat\'ta Kaymakam ile Belediye Başkanı Sorunları Çözmek İçin El Ele Verdi -1

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Kaymakam Bekir Demir ile CHP'li Belediye Başkanı Celalettin Polat, el ele vererek, ilçedeki sorunlara ortak çözümler arıyor.

19.11.2015 10:01

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Kaymakam Bekir Demir ile CHP'li Belediye Başkanı Celalettin Polat, el ele vererek, ilçedeki sorunlara ortak çözümler arıyor.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde geçen yıl göreve başlayan Kaymakam Bekir Demir ile CHP'li Belediye Başkanı Celalettin Demir, ele ele verip, sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek ilçedeki sorunları çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. BelediyeBaşkanı Demir'i makamında ziyaret eden Kaymakam Demir, burada 78 yaşındaki Kahraman Zengin'in yayla ve içme suyu konusundaki sıkıntılarını dinledi. Demir, mevsim şartlarının uygun olması halinde bu sorunu Mart ve Nisan ayında çözeceği sözünü verdi. Kaymakam Demir ve Başkan Polat, daha sonra belediyeden ayrılarak bir kahvehaneye giderek burada hem çay içti hem de vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kahvehaneden ayrılan Demir ve Polat, Hükümet Konağı bahçesinde çalışan işçilerle de bir süre sohbet ettikten sonra, Kaymakamlık Makamı'na geçti. Burada görev yapan Cumhuriyet Savcısı İlhan Öztürk ve Hakim Gökhan Altan ile buluşan Kaymakam Demir ve Başkan Polat, birlik mesajı verdi.

Kaymakam Bekir Demir, devlet politikası gereği vatandaşlarla uyum içinde çalışmak ve samimi bir ortam kurmaya çalıştığını belirterek, "Benim fıtratımda her zaman vatandaşla uyum içinde çalışmak ve samimi bir ortam kurmak var. Devlet politikası gereği ve olması gereken de zaten önce vatandaş ile diyalog kurmak ve vatandaşın güvenini kazanmaktır. Samimiyet ve dostluk kurulursa gerisi gelir zaten. Hizmetlerin başarıya ulaşmasının en önemli nedeni samimiyet ve dostluktur. Özellikle Doğu ve Günaydoğu'da görey yapan kaymakamlar, vatandaşa öncelikle devletin güler yüzünü göstermek zorundayız. İnsanlarımızla iç içe olup onları kazanıp güven içinde çalışmak zorundayız. Zaten son 15 yıldır devletin birçok politikası değişti. Devletin sıkack eli vatandaşa uzandı ve bu sıcak ortamda biz hem belediye başkanımızla, hem vatandaşla çok samimi bir diyaloğ kurduk ve hizmetleri en ücra köye kadar götürdük. Vatandaşın devlete olan güveni giderek arttı ve belediye başkanımız, hakim, savcı ve diğer bürokratlarıhalk ile buluşturarak, Devlet'in sıcaklılığını vatandaşa yansıttık, bunun da meyvesini aldık. Çatışmalı süreçte ilçemiz neredeyse hiç etkilenmedi ve huzurlu bir ortam yaşadık. Bir olayın dışında hiçbir çatışma yaşanmadı, halk huzur içinde gezip işlerini rahatlıkla yaptı" dedi.

Geçen yıl ilçeye tayin olduğunu, bu süre içerisinde STK'lar ile işbirliği içerisinde çalışma ortamı yarattıklarını ifade eden Kaymakam Demir, Belediye Başkanı Celalletin Polat ile de örnek bir birliktelik sağladıklarını anlattı. Polat'ın siyasi kimliğinin önemi olmadığını kaydeden Demir, "Belediye başkanının siyasi duruşu yada siyasi kimliği benim için önemli değil. Biz hizmeti halka yapıyoruz. Bunun için önce hizmet deriz ve samimiyet varsa her türlü hizmet için işbirliği yaparız. Ben çalıştığım her yerde bütün siyasi parti yönetici ve belediye başkanlarıyla iletişimi kurdum. Herkesle eşit mesafede durdum ve halkı kazanma yönünde çaba serfettim. Hozat'ta da belediye başkanımızla çok iyi bir anlayış içinde işbirliği yapıyoruz. Özellikle STK'lar ile hep diyalog içinde olarak hizmetleri götürmeye, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz hükümetimizin iktidarımızın bize sunduğu imkanları, en iyi şekilde kullanarak, hakkaniyet içinde, halka hizmet olarak götürmekle hükümlüyüz. Herkesin görüşüne, düşüncesine saygı duyarak, değer vererek, uyum içinde çalışmayı kendimize ilke edinmiş durumdayız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Celalettin Polat ise, CHP'den seçilmesine rağmen, düşüncesi ne olursa olsun herkese hizmet vermeye çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Belediye başkanı seçildikten sonra siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak çalışıyorum. Biz yerel yöneticiler, ilçeye tayini çıkan kaymakamlar, geldikleri yerlerden sorarak, araştırarak tanımaya çalışırız. Genel olarak böyle ama hiç kimseye, hiçbir kaymakama ön yargı ile yaklaşmayız. Amacımız hizmetse, gerisini hiç düşünmeyiz. Siyasi düşünce ve diğer konular bizim için asla öncelikli değil. Kaymakam bey tam bizim umduğumuz bir yapıya sahip biri. Aklında hep halk ile bütünleşmek ve hizmet var. Bunu gördükten, hisettikten sonra biz de kaymakamla işbirliği yapmakta tereddüt etmedik. Ben belediye başkanıyım, temel amaç olarak halka hizmet etmek istiyorsam, herkesle uyumlu olmak durumundayım. Bölgede bir çatışmalı ortam gerçeği var. Halkın Devletle uzaklaştığı gerçeği var iken, biz Hozat'ta bu ortamı yakaladıysak, bu Türkiye'ye örnek bir gerçektir. Ülkenin genelinde bir huzursuzluk var, çatışmaları görüyoruz hepimiz. Bölgede birçok ilçede sokak çatışmaları yaşanıyor ama biz burada yakaladığımız bu birliktelikle, her şeyin üstesinden geldik. İlçemize huzur ve güven hakim. Ben istediğim zaman kaymakamla, hakimle, savcıyla, jandarmayla yada tugay komutanı ile görüşüp, diyalog kuruyorsam, hizmet getirmek için işbirliği yaparsam, bu karşılıklı iyi niyetten kaynaklanıyor."

İlçede görevli Hakim Gökhan Altan ise, ilk görev yeri olan Hozat'a gelmeden önce kafasında bir çok soru işareti olduğunu, ancak Hozat'a geldikten sonra kafasındaki soruların tamamen yok olduğunu kaydederek, "Hozat benim ilk görev yerim. Bir yıldır burada görev yapıyorum. Mesleğe Hozat'ta başladım. Gelmeden önce bölge gerçeklerini de düşünerek, kafamda birçok soru işareti vardı. Gelip Hozat halkını, yöneticilerini, belediye başkanı ve kaymakamı tanıdıktan sonra ve bu samimi ortamı gördükten sonra, kafamdaki en küçük bir soru işareti kalmadı. Şimdi diyorum ki iyiki Hozat'a tayin olmuşum. Halk ile Devlet yetkilileri arasında çok güzel bir ortam oluşmuş, bu durum beni son derece mutlu etti. Adli meseleler anlamında da halk ile çok sıkacak ilişki içindeyiz, şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yaşamadık ve halkın bize olan güveni ve sahip çıkma duygusu, bizi çok mutlu ediyor ve daha şevkle çalışıyoruz. Hem mesai saatleri içinde, hem mesai saatleri dışında, hem yöneticilerimizle, belediye başkanı, kaymakam ve diğer STK temsilcileri ile görüşüyoruz. Mesai saatleri dışında da birlikte zaman geçirerek, sıcak bir ortam yakalamış durumdayız. Önemli olan halk ile sıcak ve samimi bir ilişki kurmaktı. Ama çok kısa süre içinde bu ilişki kuruldu ve bu ortamda ve burada bulunmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

İlçede görev yapan Cumhuriyet Savcısı İlhan Öztürk de, Ovacık'ta şehit olan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un daha önce görev yaptığı Antalya'nın Serik İlçesi'nde çalıştığını ve bu olaydan sonra Tunceli'ye tayin olunca kafasında bir takım sorular oluştuğunu dile getirerek, "Ben yakın zamanda Ovacık ilçemizde şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Murat Uzun'un daha önce görev yaptığı Antalya'nın Serik İlçesi'nde görevliydim ve savcımız şehit olduktan sonra, ben de onun görev yaptığı yerden tekrar savcımızın şehit olduğu Tunceli'ye tayin oldum. Gelmeden kafamda birçok sıkıntı ve soru işareti oluşmuştu. Bir meslektaşımızın teröre kurban gittiği ilde görev yapmak zor olabilir diye düşündüm. Ama Hozat'a gelip göreve başladıktan sonra, halk ile tanışıp samimiyet kurduktan sonra, halk bizi, biz de halkı çok sevdik. Bizler kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde görev yapma bilincindeyiz. Hukuksuzluğa karşı mücadelemizi, halkımız da gördü ve taktir etti. Gerek yerel yöneticiler, gerek kaymakam, belediye başkanı, herkes ile inanılmaz güzel samimi bir ortam yakaladık ve buraya geldiğimiz için kendimizi şanslı hissettik. Ben kendim burayı özellikle isteyerek, seçerek gelmedim. Ama gelip gördükten sonra buradaki insani, güzel ilişkileri gördükten sonra da çok mutlu oldum. Belki geçmiş yıllarda halk ile aramızda kopukluk olmuş olabilir ama bugün halkımız, en küçük bir adli sorunu bize gelip rahatlıkla soruyor ve rahatlıkla çözüm yollarını birlikte arıyoruz. Bu durum halkı çok olumlu etkiliyor ve bizlerle kurulan sıcak ilişki, halkı mutlu ediyorsa burada bir birliktelik ve memnuniyet var demektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hozat'ta Kaymakam ile Belediye Başkanı Sorunları Çözmek İçin El Ele Verdi -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement