Hürriyet Treni Adana'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Treni Adana'da Coşkuyla Karşılandı

Hürriyet Treni Adana\'da Coşkuyla Karşılandı

12 Haziran seçimleri öncesinde 'Türkiye Ne İstiyor?' sorusuna yanıt aramak için 10 Mayıs'ta yola çıkan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', tarihi Adana Garı'nda coşkuyla karşılandı.

27.05.2011 13:45

Hürriyet Gazetesi ve TCDD'nin işbirliğiyle Ankara'dan yola çıkan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni' bugün Adana'ya geldi.

12 Haziran seçimleri öncesinde 'Türkiye Ne İstiyor?' sorusuna yanıt aramak için 10 Mayıs'ta yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, tarihi Adana Garı'nda coşkuyla karşılandı. 'Hürriyet Hakkımızdır Treni'ni Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler ile milletvekili adayları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaret etti.

Hürriyet Hakkımızdır Treni Koordinatörü Emel Armutçu ve Hürriyet yazarlarına çiçekler veren Adanalılar, renkli etkinliklerle keyifli saatler geçirdi. Gara gelen Erkan Koleji ana sınıf öğrencilerinin dans gösterisi ilgiyle izlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun seslendirdiği marşlar ve şarkılar ile folklor ekibinin halk oyunları, karşılama törenini renklendirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuk yazarlara Adana'nın tanıtım yayınlarını hediye etti.

PÜSKEVİTLİ PASTA SÜRPRİZİ

Hürriyet yazarları, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapıp, kentin sorunları ve beklentileri konusunda bilgiler aldı. MHP Adana milletvekili adayı Cahit Öztok, konuklara 'püskevitli pasta' sürprizi yaptı. Hürriyet Treni için özel olarak püskevit görünümünde özel pasta hazırlatan Cahit Öztok'un sürprizi konferans vagonunu dolduranlara ikram edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Herkes İçin Futbol standında kent protokolü genç sporcularla bir araya geldi. Burada Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz minyatür kaleye gol atma girişimlerinde başarısız oldu ancak minik futbolcuların atışlarında topu delikten geçirmesi büyük alkış aldı. Hürriyet Hakkımızdır Treni'ni ziyaret eden çocuklara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yetkilileri tarafından gerçekleştirilen 'Çocuklarla haklar atölyesi' çalışması ile çocuk hakları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler çocuk haklarıyla ilgili resimler yaptı.

DEPREM SİMÜLASYONU İLGİ ÇEKTİ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından trenin bir vagonunda kurulan deprem simülasyonu da ilgi çekti. Adanalılar deprem simülasyonu ile olası bir depremi yaşayıp deprem anında ne yapmaları gerektiğini uzmanlardan öğrendi.

Aile İçi Şiddete Son kampanyası çerçevesinde Adanalı muhtarlara aile içi şiddet konusunda eğitim verildi. Kadın sorunlarına dikkat çekmek için hazırlanan ünlü erkeklerin yer aldığı ve Hürriyet 2011 yeni yıl ekinde yayınlanan fotoğraflardan oluşan 'Zordur Kadın Olmak' sergisi ilgiyle izlendi.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 136 ülkeden 7300 sanatçının 60 binin üzerindeki eserleri arasında seçilen 50 karikatür de sergilendi. Karikatür sergisine özellikle gençler ilgi gösterdi.

Ziyaretçiler, doğum tarihlerine ait Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfalarını da hatıra olarak saklamak üzere aldı. Çocuklar, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu'nun Nasrettin Hoca oyununu kahkahalarla izledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hürriyet Treni Adana'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement