Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı

Hz. Mevlana\'nın 739. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı

Hz.Mevlana'nın 739.Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü eşliğinde "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" ile başladı.

07.12.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü eşliğinde "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" ile başladı.

Alaaddin Caddesi başında "Kandil Uyandırma" ile başlaya etkinliklere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemiz, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torun Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde Mevlana Caddesi'nde Konya Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün verdiği konserin ardından yürüyüş, Mevlana Müzesi'nde son buldu. Mevlana Müzesi girişinde "Gülbang" okunduktan sonra Hz. Mevlana'nın sandukası başında okundu ve küçük semazenler sema gösterisi icra etti. Semazenlerin sema gösterisi müzeyi ziyarete gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Mevlana Müzesi'ndeki etkinlik, dua ile sona erdi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Müzesi'ndeki etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "739. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri başladı. Gördüğünüz gibi önce Çerağ (kandil) uyandırıldı. Bu 1925'ten bu yana yapılmayan bir etkinlik, ilk defa yapılmış oldu. Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı Hz. Mevlana ile Şems'in buluştuğu noktada bir Çerağ hazırlandı ve uyandırıldı. Sonra Genelkurmay Başkanlığı'nın Mehter Bölüğü ile birlikte Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'ne başladık. Burada Gülbang'dan sonra da çocuk semazenler sema ettiler. Gördüğünüz gibi genel olarak Konyalıların katılımı iyiydi. ve artık bugünden itibaren Hz. Mevlana'nın iklimine girdik. Bu iklim sevgi iklimidir. Hoşgörü iklimidir. Bu iklim ilahi aşkın iklimidir. Ben bütün Konyalıların, vatandaşlarımızın ve dünyanın dört bir yanından burada olan insanların Şeb-i Arus'unu tebrik ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement