İbb Ders Atölyeleri'nden Depremzede Gençlere Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

İbb Ders Atölyeleri'nden Depremzede Gençlere Eğitim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretimler Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmalarına, temel branşlardaki derslerde geliştirmelerine katkı sağladığı Ders Atölyeleri, deprem nedeniyle İstanbul’a gelen öğrencilere kapılarını açtı. İBB Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, “Depremden etkilenen ve İstanbul’a gelen öğrencilerimiz için koşulsuz şartsız ders atölyelerimiz bütün kapılarını onlara açmış durumda. Öğrencilerimiz hem yüz yüze derslerden faydalanabilirler hem de online eğitim platformundan faydalanabilirler” dedi.

01.03.2023 11:35  Güncelleme: 17:22

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretimler Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmalarına, temel branşlardaki derslerde geliştirmelerine katkı sağladığı Ders Atölyeleri, deprem nedeniyle İstanbul'a gelen öğrencilere kapılarını açtı. İBB Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, "Depremden etkilenen ve İstanbul'a gelen öğrencilerimiz için koşulsuz şartsız ders atölyelerimiz bütün kapılarını onlara açmış durumda. Öğrencilerimiz hem yüz yüze derslerden faydalanabilirler hem de online eğitim platformundan faydalanabilirler" dedi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet verilen Ders Atölyeleri, ekonomik olarak dezavantajlı öğrencilerin notlarını yükseltmelerine ve temel branşlardaki derslerde kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Fatih, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Sultangazi, Esenler, Eyüpsultan, Şile, Kartal ve Pendik olmak üzere 9 ilçede açılan 11 atölye öğrencilerin LGS'ye ve YKS'ye hazırlanmalarını da sağlıyor.

"ALANINDA UZMAN EĞİTMENLERİMİZLE DERS GÖRÜYOR ÖĞRENCİLERİMİZ"

İBB Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, ders atölyeleri hakkında bilgi verdi. Duran şunları söyledi:

"İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle başlamış olduğumuz İBB Ders Atölyeleri, 11 noktada YKS ve LGS'ye hazırlanan öğrencilerimize eğitim destek platformu sağlıyor. LGS girecek öğrencilerimize Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi dersleri YKS'ye girecek öğrencilerimize Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe ve Edebiyat dersleri veriyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimizle bu dersleri görüyor öğrencilerimiz. Sınavlara hazırlık sürecinde stres yönetimi, kaygı yönetimi, sınav hazırlık stratejileri, sınavlarda olacak püf noktalar bunlarla alakalı olarak mentol öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardımcı oluyorlar. Eğitim platformumuz ikiye ayrılıyor, yüz yüze eğitim ve online eğitim olmak üzere. Online eğitimde ikiye ayrılıyor, canlı dersler ve kayıtlı dersler olarak. Online sistemimiz yapay zeka destekli. Yapay zeka destekli olduğu için öğrencinin hedefine yönelik ders çalışma programı sağlıyor, öğrencilere ücretsiz olarak sağlamış olduğu binlerce föy kaynak, dersler, konu anlatım videoları, soru çözüm videoları. Bunlarla beraber öğrenciler bu online platforma girerek kayıt dersleri izleyip, testleri çözebilir, deneme testlerine girip kendilerini geliştirebilirler."

İBB deprem bölgesinden İstanbul'a gelen öğrencileri de unutmadı. Ders Atölyeleri Koordinatörü Duran, depremden etkilenen ve İstanbul'a gelen öğrencilerin koşulsuz, şartsız kaydolabileceğini söyledi. Duran şunları söyledi:

"KOŞULSUZ ŞARTSIZ İBB DERS ATÖLYELERİ BÜTÜN KAPILARINI ONLARA AÇMIŞ DURUMDA: Depremden olumsuz etkilenen ve İstanbul'a gelen öğrencilerimiz için koşulsuz şartsız İBB ders atölyeleri bütün kapılarını onlara açmış durumda. Öğrencilerimiz hem yüz yüze derslerden faydalanabilirler hem de online eğitim platformdan faydalanabilirler. Öğrencilerimiz direk şubelerden kayıt yaptırabilirler yada dersatolyeleri.ibb.istanbul adresinden online olarak kayıt yaptırabilirler. Öğrencilerimiz kayıt sonrası hem yüz yüze katılım sağlayabiliyorlar. Burada hem YKS'ye hem de LGS'ye hazırlık süreçlerini yürütebilirler. Ders çalışma imkanları mevcut, ders çalışma alanlarında istedikleri zaman gelip ders çalışabilirler.

BİN 200 ÖĞRENCİ AKTİF EĞİTİM ALIYOR: 2022-2023 eğitim öğretim yılında faaliyet gösterdik. Bu zamana kadar 3700 başvuru oldu. 3700 başvurudan bin 200 öğrencimiz aktif olarak eğitimlerimizi almaktadır.

ÖĞRENCİLERE PDR VE EĞİTİM MENTÖRLÜĞÜ DESTEĞİ: Ders Atölyelerine gelip eğitim alan ve sınava giren öğrencilerimize PDR desteği veriyoruz. Öğrencilerimize sınav sürecinde nasıl hareket edeceğini, sınavdan sonra nasıl tercih yapacaklarını, tercihlerde nelere dikkat etmeleri gerektiğini PDR uzmanları tarafından veriliyor. Sınav sonunda tercih döneminde kentin belirli meydanlarında belirlemiş olduğumuz tercih danışma noktalarımızdan bu öğrencilerimize ücretsiz olarak doğru üniversite nasıl seçilir, doğru üniversite seçerken nelere dikkat etmesi gerekir, üniversite sınav sonucunda tercih yapılması gereken doğru hamleler nelerdir bu konuda öğrencilerimize destek sağlıyoruz."

"HAFTANIN 7 GÜNÜ GENÇLİK OFİSLERİNE GELEBİLİRLER"

Gençlerin eğitim, kişisel gelişim ve istihdamlarına yönelik kurs ve seminer programları ile gençlerin gelişimlerine katkı sağladığı, sınavlara hazırlanabildiği, dinlenip kaliteli zaman geçirebildikleri merkezler olarak İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen Gençlik Ofisleri de deprem bölgesinden gelen gençleri ağırlayacak. Deprem bölgesinden gelen tüm gençler İstanbul'da 5 lokasyonda hizmet veren ofislerde yıl boyunca yapılan tüm etkinliklere, eğitimlere ve programlara katılabilecek.

İBB Gençlik Ofisleri derslik, kitap kafe, analog ve dijital oyun alanları, kütüphane, eğitim salonu, dinlenme alanı, ritim atölyesi, idari ofisler, ders çalışma alanı, bilgisayar eğitim salonu, seminer ve sahne sanatları alanı ve sesli çalışma odası ile çamaşırhane gibi alanlarda gençlere hizmet veriyor. Gençler, kendilerine en yakın ofis bilgilerine ve ofislerde sunulan olanaklara ilişkin https://genclikspor.ibb.istanbul/ibb-genclik-ofisleri/ web sitesinden bilgi edinebiliyor.

İBB Ders Atölyeleri ise İstanbul'da olan yerler şöyle:

Çapa/ Fatih İBB Ders Atölyesi

Silivrikapı/Fatih İBB Ders Atölyesi

Bayrampaşa İBB Ders Atölyesi

Sefaköy İBB Ders Atölyesi

Sultangazi İBB Ders Atölyesi

Kartal İBB Ders Atölyesi – 1 (Hasan Doğan Spor Kompleksi)

Kartal İBB Ders Atölyesi – 2 (Uğur Mumcu Kültür Merkezi)

Esenler İBB Ders Atölyesi

Eyüpsultan İBB Ders Atölyesi

Pendik İBB Ders Atölyesi

Şile İBB Ders Atölyesi

İBB GENÇLİK OFİSLERİ

Cağaloğlu Gençlik Ofisi

İBB Sarıyer Gençlik Ofisi/ Kütüphanesi

İBB Gençlik Ofisi (Büyük İstanbul Otogarı)

İBB Fatih Uluslararası Gençlik Ofisi

Haldun Alagaş Gençlik Ofisi.

İbb Ders Atölyeleri\'nden Depremzede Gençlere Eğitim Desteği
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İbb Ders Atölyeleri'nden Depremzede Gençlere Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement