İBB, Kadıköy Bağdat Caddesi'ni yenileme çalışmalarına başladı - Son Dakika
Güncel

İBB, Kadıköy Bağdat Caddesi'ni yenileme çalışmalarına başladı

İBB, Kadıköy Bağdat Caddesi\'ni yenileme çalışmalarına başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Bağdat Caddesi'ni yenileme projesinin ilk etabına başladı. Proje kapsamında caddeye oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları eklenecek. Ayrıca kaldırımlar genişletilecek, karşıdan karşıya geçişler kolaylaştırılacak ve kültürel değerler korunacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, projenin modern İstanbul'un yüzü olacağını belirtti.

25.05.2024 18:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB), Kadıköy Bağdat Caddesi'nin yenilenmesi amacıyla yürütülecek çalışmanın ilk etabı başladı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Bağdat Caddesi 1. Kısım Düzenleme Projesi ile cadde; oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yollarıyla yeniden canlandırılacak.

Caddeye nefes aldıracak ve toplam 32 bin metrekarelik alanda yürütülecek çalışmanın ilk etabı başladı.

Cadde için 6 temel hedef öncelikli olarak hayata geçirilecek. Bu hedefler; kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaştırılması, cadde üzerindeki kültürel değerlerin korunması ve yeniden düzenlenmesi, yeni sanat odaklarının kazandırılması, somut olmayan kültür varlıklarının kaybolmadan önce kayıt altına alınması ve ulaşılabilir kılınması olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, "Bağdat Caddesi, modern İstanbul'un yüzü olacak. Yeni bisiklet yolu, daha geniş kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve yeni modern kent mobilyaları ile tasarlanan projenin ilk etabının yapımına başlıyoruz. Projede sosyalleşilebilecek toplanma alanlarının yanında mevcut yeşil doku korunurken, yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Ayrıca caddenin tüm altyapısını baştan sona yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İBB, Kadıköy Bağdat Caddesi'ni yenileme çalışmalarına başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement