İbni Sina Hastanesinin Atık Bölümündeki Patlama - Son Dakika
Güncel

İbni Sina Hastanesinin Atık Bölümündeki Patlama

Alanın ve kimyasal maddeye maruz kalan canlıların arındırma işlemini yapan AFAD ekibince, sızan maddenin toksik endüstriyel madde olduğu belirlendi Sızan atık maddenin bertaraf edilmesi için kuru toprak ve kum ile imha edilmek üzere alandan uzaklaştırılması çalışması başlatıldı.

23.10.2014 20:15

Tıbbi uygulamalarda kullanılan kimyasal atık malzemelerin Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde yüklenmesi sırasında meydana gelen patlamada sızan maddenin toksik endüstriyel madde olduğu belirlendi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, dün meydana gelen patlamanın ardından AFAD KBRN ekiplerinin kimyasal maddeleri arındırma çalışması başlattığı anımsatıldı.

Açıklamada, AFAD KBRN ekibinin, özel üretilmiş cihazlarla yaptığı kimyasal ölçümlerde sızan maddenin formaldehit veya türevleri toksik endüstriyel madde olduğunu belirlediği aktarıldı. Kimyasalın özelliklerine uygun olarak 50 metre mesafeden güvenlik şeridi çekilerek tedbir alındığı belirtildi.

Söz konusu kimyasalın, kanalizasyona girmesi halinde yangın veya patlama tehlikesi oluşturabildiği anlatılan açıklamada, buna yönelik tedbirlerin de alındığı kaydedildi.

Kimyasalın, solunması ya da deri yoluyla maruz kalınması durumunda toksik etkiler yaratabildiği, gözlerde yanma, baş dönmesi ve solunum yollarında tahrişe sebep olabildiği bilgisi verilen açıklamada, AFAD ekibinin sızan atık maddenin bertaraf edilmesi için kuru toprak ve kum ile imha edilmek üzere alandan uzaklaştırılması çalışması yapıldığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbni Sina Hastanesinin Atık Bölümündeki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement