İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de 2 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de 2 Bin Kişiye İftar Verdi

İçişleri Bakanı Güler, Mardin\'de 2 Bin Kişiye İftar Verdi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, seçim bölgesi ve memleketi Mardin'de dün akşam 2 bin kişiye iftar yemeği verdi.

28.07.2013 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, seçim bölgesi ve memleketi Mardin'de dün akşam 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. Burada konuşan Bakan Güler, devam eden 'Çözüm süreci'ni baltalamak isteyenler olduğunu belirterek, "Bu süreci baltalamak isteyenler, bu sürecin altında kalacak" dedi.

Erdoba Elegance Otel'de dün akşam verilen iftar yemeğine, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönüş Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ ile birlikte, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, sanatçı Berdan Mardini, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, kent merkezi ve ilçelerden gelen çok sayıda muhtar ve partili katıldı.

İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Bakan Güler, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde meydana gelen olayda 8 kişinin ölmesi ve Somali'deki saldırı sonucu bir özel harekat komiserinin şehit olmasının çok üzücü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülke olarak çok zorlu bir sınavdan giçiyoruz. Ülkenin sorunları o kadar çok ki, bunları biz çözmeye çalışıyoruz. Çözüm süreci ancak beraber olmaya ve kenetlenmeyle olabilir. Riskli bir iş ama çözümden yana olan herkes, bu riskli işi omuzlayarak çözüme katkı sağlaması gerekir. Çözüm süreci istemeyen bazı mihraklar ayak bağı olmaya ve süreci baltalamak istemektedir. Bu kişiler sonları hüsranla bitecektir, bunu herkes bilsin. Çözüm süreci herkesin sorunudur, herkes bu sorumluluğu üstlenmelidir, bu sorumluluğu taşımalıdır. Çözüm sürecini istemeyenler, menfaat ve dış mihraklar, çıkarcılar, bu çalışmaları baltalamak isteyenler, çözüm sürecinin altında kalacaklardır."

Suriye'de devam eden iç savaşta katledilen mazlum insanları yanlız bırakmanın İslamiyet'e ve insanlığa sığmayacağını ifade eden Bakan Güler, bunu görmezden de gelemeyeceklerini ifade etti. Bakan Güler, şöyle konuştu:

"Biz hükümet ve insan olarak, her zaman Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Onların bütün sorunlarında, yanlarında olacağız. Suriye'den kaçan kardeşlerimize kuçak açtık, onları barındırmaya devam edeceğiz. Suriye'nin geleceği konusunda oldu-bitti olmayacaktır. Bugün Mısır olayları vardır. Seçimle gelenler, askeri darbeyleyle uzaklaştırmak isteniyor. Bunlar seçimle gelmişler, seçimle giderler, demokrasinin gereği budur."

Son Anayasa'da köy korucuların emeklilik, muhtarlar ücretlerin düzenlenmesi gibi önemli adımların atıldığını kaydeden Bakan Güler, şöyle konuştu:

"Son Anayasa maddelerinde, korucuların emekli olması ve muhtar maaşlarının düzenlenmesi gibi önemli adımlar atıldı. Bu çalışmaları herkes görüyor ama bazı muhalifler bunu görmemezlikten gelerek sabota etmek istiyor. Ama edemiyeceklerdir, çünkü şu gördüğümüz manzara, yani sizlerin, bizlerle var olduğunuz müddetce yapamayaçağımız bir şey yoktur. Her zaman birlik ve beraberlik içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz.Ramazan Ayı, kırgınlığın, küskünlerin değil, barışmaların ve kardeşliğin, birlik ve beraberlik zamanıdır. Dinin ne olursa olsun, her zaman birlikten kuvvet doğar. Bakınız şu andra iftarımıza gelen Metropolit Saliba Özmen de var. Bu güzel bir olaydır. Güzel, birlik ve beraberlikle ne kadar kenetlendiğimizi gösteriyor."

Ankara'dan gelen Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de kısa bir konuşma yaparak, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, muhtar maaşlarının yeniden düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de 2 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement