İdil'deki Terör Operasyonu Tamamlanma Aşamasında - Son Dakika
Son Dakika Logo

İdil'deki Terör Operasyonu Tamamlanma Aşamasında

07.03.2016 14:40  Güncelleme: 14:45

İdil'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyon, bölgenin yüzde 90'ının teröristlerden temizlenmesiyle tamamlanma aşamasına geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İlçeden görüntü

Teröristlerin yaşadığı evden görüntü

Okuldan görüntü İdil'deki terör operasyonu tamamlanma aşamasında

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 18 Şubat'ta başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 90'ı teröristlerden temizlendi

TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen, terör örgütüne ağır darbe vurulan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 76'ya yükseldi

Dar bir alanda sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan teröristlere güvenlik güçlerince sık sık teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuluyor

Bugüne kadar 175 barikat ve 56 çukurun bertaraf edildiği, 372 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 2 bin 800 evin teröristlerden arındırıldığı ilçede, vatandaşlardan bazıları operasyona verdiği desteği evlerine astıkları Türk bayraklarıyla gösteriyor

SONER KILINÇ - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyon, bölgenin yüzde 90'ının teröristlerden temizlenmesiyle tamamlanma aşamasına geldi.

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, operasyonun yoğunlaştığı Turgut Özal Mahallesi'nde dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan teröristlere güvenlik güçlerince sık sık "teslim ol" çağrısı yapılıyor. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

76 terörist etkisiz hale getirildi

Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 76'ya yükseldi.

Örgüte ağır darbe vurulan operasyonda, teröristlere ait 3'ü keskin nişancı silahı olmak üzere toplam 30 uzun namlulu silah, 5 roketatar, 5 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mermi, 113 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile ateşleme fünyeleri ele geçirildi.

Operasyon süresince teröristler tarafından güvenlik güçlerine 33 silahlı, 6 roketli, 5 el yapımı patlayıcılı saldırı düzenlenirken, güvenlik güçlerince bu saldırılara anında karşılık verildi.

Evlerdeki patlayıcılar imha ediliyor

Güvenlik güçleri, ilçede arama tarama faaliyetleri ile evleri kontrol ederek, belirledikleri patlayıcıları imha ederken, Turgut Özal Mahallesi'nde bir okulu karargah olarak kullandığı tespit edilen teröristlerin yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.

PKK'lı teröristler terk ettikleri evlerin bazılarını ateşe verirken, geride yaşam malzemeleri ile etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetlerini bırakıp kaçıyor.

Barikatlar kaldırılıyor, çukurlar kapatılıyor

İlçede huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik operasyonda 175 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 372 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik güçleri, toplam 2 bin 800 evi teröristlerden arındırdı.

Operasyonun yüzde 90'ının tamamlandığı ilçe merkezinde çalışmalarda sona yaklaşılırken, teröristlerin kaçmaması için ilçe dışında da güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu arada, ilçe merkezindeki vatandaşlardan bazılarının operasyonlara verdiği desteği göstermek için evlerine Türk bayrağı astığı görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdil'deki Terör Operasyonu Tamamlanma Aşamasında - Son Dakika


Advertisement