İHD Heyeti Rojava'da - Son Dakika
Güncel

İHD Heyeti Rojava'da

İnsan Hakları Derneği'nden (İHD) 9 kişilik bir heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suriye'deki Kürt bölgesi Rojava'ya geçti.

11.04.2014 17:37

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgelerinde çeşitli güçlerin saldırılarına maruz kalan Rojava bölgesinde yerinde tespit yapmak isteyen İHD, dün Rojava'ya bir heyet gönderdi.

Heyette, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Av. Serdar Çelebi, Av. Osman Süzen, Genel Sekreter Selma Güngör, MYK Üyesi Sevim Salihoğlu, Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ve Hakkari Şube Yöneticisi Ferzende Taş yer alıyor.

Dün öğle saatlerinde Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya geçen heyet, Rojava'da kurulan İnsan Hakları Örgütü ile de yaşanan hak ihlallerine ilişkin görüşmelerde bulunacak. Rojava'ya yönelik çete saldırıları ve sivil halkın bu durumdan etkilenmesi üzerine tespitlerde bulunacak olan heyet, çalışmalarını bitirdikten sonra Rojava'ya yönelik izlenim ve tespitlerini önümüzdeki günlerde bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İHD Heyeti Rojava'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement