İhlas Koleji Öğretmeni Tez Konusu Oldu - Son Dakika
Güncel

İhlas Koleji Öğretmeni Tez Konusu Oldu

İhlas Koleji Öğretmeni Tez Konusu Oldu

Son dönem Türk Çocuk Edebiyatının önemli isimlerinden olan ve aynı zamanda İhlas Koleji’nde edebiyat öğretmenliği yapan Bestami Yazgan, bir üniversite öğrencisi tarafından yüksek lisans tez konusu olarak işlendi.

16.12.2013 10:54

Son dönem Türk Çocuk Edebiyatının önemli isimlerinden olan ve aynı zamanda İhlas Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yapan Bestami Yazgan, bir üniversite öğrencisi tarafından yüksek lisans tez konusu olarak işlendi.

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencilerinden Nusret Yılmaz, Bestami Yazgan'ın hayatı ve Türk edebiyatına katkılarını tezinde kaleme aldı.

"Çocuk edebiyatı bağlamında Bestami Yazgan üzerine bir inceleme" adı altında yazılan tezde Bestami Yazgan'ın hayatından kesitler aktarılırken çocukluğu, öğretmenlik hayatı, yazmaya başlaması gibi yazarın hayatının önemli noktaları ele alınıyor.

Toplam yedi bölümden oluşan tezin üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerinde ise usta yazarın şiirleri, masalları ve hikayeleri ele alınarak tematik olarak inceleniyor.

Yazarın birçok eseri de bu tezde kategorilere ayrılırken işlediği konular açısından dikkat çekiyor. Aynı şekilde son iki bölümde ise yazarın eserlerinin dilbilgisi ve üslup açısından değerlendirmeleri bulunuyor.

Hayatı ve eserleri tez konusu olarak işlenen Bestami Yazgan düşüncelerini paylaşarak, "Bir üniversite öğrencisinin hayatımı ve eserlerimi incelemesi ve bundan bir tez konusu çıkarması bana ayrı bir mutluluk verdi" dedi.

Tezin yazım aşamasından itibaren tezin sahibi Nusret Yılmaz'a yardımda bulunduğunu da belirten Yazgan, "Bazı noktalarda yardımlarımda oldu ama sonuç olarak çok başarılı bir çalışma ortaya çıktı" dedi.

on dönemde Anadolu'nun çeşitli bölgelerine ziyaretlerde bulunarak oradaki kitapseverlerle buluşan Yazgan, bu ziyaretlerinin önümüzdeki yılda devam edeceğini belirterek sözlerine son verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Koleji Öğretmeni Tez Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement