Kürt Yönetiminden Suriye'ye Sert Kobani Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Kürt Yönetiminden Suriye'ye Sert Kobani Yanıtı

Kürt Yönetiminden Suriye\'ye Sert Kobani Yanıtı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi: Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in iddiaları, asılsız ve uygunsuzdur. Muallim, milliyetperverlik kartı dağıtacak kişi değildir.

09.11.2014 15:03  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muallim, 6 Kasım'da Lübnan'da yayımlanan Ahbar gazetesine, " Kobani'de verilen mücadele, Barzani ve müttefiki olan Erdoğan'ın yenilgisidir." demişti.

Barzani'nin, sözcüsü Ümit Sabah, yazılı açıklamasında, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Lübnan'da yayınlanan El-Ahbar gazetesine verdiği mülakatta "yanıltıcı" açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

"MUALLİM, MİLLİYETPERVERLİK KARTI DAĞITACAK KİŞİ DEĞİLDİR"

Muallim'in iddialarını "asılsız ve uygunsuz" olarak nitelendiren Sabah, "Kobani halkı, kimin kendilerine yardım ettiğini herkesten daha iyi bilir. Velid Muallim, milliyetperverlik kartı dağıtacak kişi değildir. Muallim, bir hususu unutmuş veya hatırlamak istemiyor gibi. Suriye Kürdistanı'nda Araplaştırma siyaseti ve şovenist politikalar Muallim gibilerinin eliyle yürütüldü" değerlendirmesinde bulundu.

ÖCALAN'DAN HANGİ YÜZLE BAHSEDİYOR?

Muallim'in, mülakatta Öcalan'dan da bahsettiğine değinen Sabah, şunları kaydetti:

"Valid Muallim hangi yüzle Öcalan'dan bahsediyor? Çünkü Öcalan onların yanındaydı. Ancak daha sonra desteklerini çektiler ve ülkeden çıkardılar. Bununla da kalmadılar, onun aleyhinde yapılan planlara dahil oldular."

"SÖZLERİNDE DÜRÜSTSE SURİYE'DEKİ KÜRT HALKINI KABUL ETSİN"

"Muallim doğru söylüyorsa ve zerre miskal Kürtlere veya bir kesimine karşı sorumluluk duyuyorsa çıksın bunu açıkça itiraf etsin. Sözlerinde dürüstse Suriye'deki Kürt halkının varlığını kabul etsin."

MUALlİM NELER DEMİŞTİ?

6 Kasim'da Ahbar gazetesinin sorularını yanıtlayan Welid Muallim, Kobani ve IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, "Türkiye'nin yaptığı her düşmanlığa askeri olarak yanıt vereceklerini ve bu düşmanlığı önlemek için ileri silahlar istediklerini" belirtmişti.

Şam yönetimiyle yakınlığıyla bilinen gazeteye Muallim, "Kürtler'in Kobani'yi müdafaa etmesi onların Abdullah Öcalan liderliğinde birleşmesine sebep oldu. Kobani'de verilen mücadele, Barzani ve müttefiki olan Erdoğan'ın yenilgisidir." ifadelerini kullanmıştı.

Rojava'da kurulan kantonlara ilişkin konuşan Welid Muallim, Suriye'nin Kürtler'in ayrılmasına izin vermeyeceğini ifade ederek, "Kürtler'in bulunduğu bölgelerde kurulan yerel idareler, savaş döneminde işleri yürütmek amaçlı kuruldu. Kürtler'in yanı sıra Araplar da bu idarelere katıldı." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürt Yönetiminden Suriye'ye Sert Kobani Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ANTEPLİ: Sizi bilmem de Barzaninin kendi kültürüne sahip çıkması , her şeye rağmen kendi halkını temsil etmek için yöresel kıyafet giymesi övgüye şayandır. Zaten kürd düğünlerinde kızların giydiği o süslü parlak elbiselere bakın ne kadar da güzel yakışıyor. Diğer düğünlerde düğüne gelenlerin orasını burasını görmemek için yüz çevirmeden düğünü seyredemiyoruz. Düğüne mi geliyorsunuz bikini defilesine mi belli değil. Keza Japonlar da öyle değil mi? Yöresel kıyafet içinde ne kadar da güzel ve asiller. Barzani asaletin temsilidir. 30 12 Yanıtla
  • Türksever: türk Kardeşlerimizin bu kürt nefretini anlamakta baazen zorlanıyorum. Arkadaşlar Türk ordusunun 5 i kürt vatandaşlardan oluşuyor. Biz kurtuluş Savaşında, Çanakkalede Hatta yakın tarih kıbrıs savaşında kürtler ve türkler birlikte savaşıp şehit olmadı mı? Bu gun Kardeş dediğiniz kürtler Irakta Suriiye de kendi yaşadıkları toprakları savunuyorlarsa bundan daha meşru ne olabilir. Çok Delikanlı Türk Kızı ve erkeği bu mücadeleye destek verip şehit olmuştur. onları buradan selamlıyorum ve gurur duyorum mekanları cennet olsun. Siz de mazlumun yanında olun esen kalın 28 12 Yanıtla
  • ÇEMé HUPİN: Yaşasın 21iyüzyılın asil ulusu. SELAM SANA ASİK KÜRD MİLLETİ. SELAM VE SALAVAT MUHAMMED MUSTAFAYA. HAMD U SENALAR YÜCE YARADANA . Kürde güç verdin din verdin dirayet birlik verdin. 30 9 Yanıtla
    dandik mandik: APO COK GUZEL KULLANILDI ZAMANI VERI GELDI ZAMAN APO YU PAKET HALINDE POSTALADILAR 0 0
  • davut: KÜRDÜN DOSTU ANCAK KÜRDTÜR. Diğerleri müttefiktir. Dost olmazlar olamazlar. 24 13 Yanıtla
  • éFRİN: Molla Mustafa Barzaninin evladından da böyle asil bir duruş beklenir. YAŞA ÇOK YAŞA. 21 11 Yanıtla
  • éFRİN: HAK VERİLMEZ ALINIR. SÖKE SÖKEEEEEE ALINIR, ALINIYOR DA. 27 2 Yanıtla
  • tr/trabzon: KURTLER NE ISTIYORkacak elektrik orani yuzde 80 den 95 e ciksinen pis isleri diger azinliklar yapsin eroin kokain ticareti serbest birakilsin sadece kurtler hashas ekebilsinkalekollar eroin nakliyati icin depo olarak kullanilsin 14 14 Yanıtla
  • tr/trabzon: suriye nin kuzeyindeki kurt bolgelerinde turkiye de savasmak icin yillarca militan yetistirildi apo dahl buna suriye goz yumdu yumar tabi amac turkiyeyi zora sokmak apo suriyeden cikarilmak zorunda kalindi sinira askeri yiginak yapilinca barzani saniyor ki amerika kurtleri dusunuyor suriyeye yada iraka yapilan her ucakli saldirinin parasini barzaniden aliyor amerika boylece ucaklar da paslanmamis oluyor 12 12 Yanıtla
  • duduk zubuk: barzanide biliyor turkiyenin buyuklugunu apo nasil anladi ise paketlenince ne demisti devletimin hizmetindeyim acin haritaya bakin barzaninin dunya ile baglantisi sadec tturkiye ile oluyor oda anlayacak anlamistir insallah buyuk osmanliya dogru taaaaaa cin seddine kadar allah sadece ve sadec turku korusun 10 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement