İl Başkanları İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

İl Başkanları İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldi

İl Başkanları İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldi

CHP, MHP, DSP, BTP ve DP Bursa İl Başkanları ‘Çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Bursa'ya gelişiyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

08.07.2014 14:03

CHP, MHP, DSP, BTP ve DP Bursa İl Başkanları 'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Bursa'ya gelişiyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa'ya geliyor. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, DSP Bursa İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP Bursa İl Başkanı Ali Garaçoğlu ve DP Bursa İl Başkanı İsmet Koyuncu çatı adayı İhsanoğlu'nun Bursa gezisi ve programıyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Çağdaş Gazeteciler Lokalinde gerçekleşen basın toplantısında açıklama yapan CHP İl Başkanı Metin Çelik, şöyle konuştu: " Türkiye'nin fikren ayrıştığı bir süreçte siyasal uzlaşı ve demokrasi kültürünün en güzel örneklerini vererek uluslararası alanda saygınlığı olan Prof.Dr Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak çatı adayı olarak açıkladı. Muhalefet partileri olarak parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, bireylerin hak ver özgürlüklerini genişletmeyi, hukuk normlarını temel almayı, nefret, şiddet ve kutuplaştırma yerine sevgi ve barışı hakim kılmayı hedefliyoruz."

Anayasaya uygun, tarafsız partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alan bir Cumhurbaşkanını seçme hedefi ve gayreti içinde olacaklarını anlatan Çelik, şunları söyledi: "Ortak çatı adayımız Türkiye'nin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet'in temel değerlerini milli manevi mirasla bütünleştirecek, özgürlükçü, laiklik ilkesine ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin sorunlarına anayasa da kendilerine verilen yetki çerçevesinde yeni çözümler üretecek."

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kamplaştıran değil uzlaştıran olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adayımızın bölen değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Adayımız İhsanoğlu ile birlikte topluma güven veren, saygı, sevgi ve huzur vaad ederek ortak akılla çözümü birlikte arayarak, dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz."

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş da ortak akıl ve iradeyle bir araya geldiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Adayımızın belirlendiği ilk zamanlar belli tepkiler oldu. Şu an partimizin il ve ilçe teşkilatları tüm birimleri ile beraber çatı adayımız için çalışıyor. Doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. Türk siyasi tarihi açısından da bu uzlaşı son derece önem arz etmektedir." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İl Başkanları İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement