İlk Defa Liglerde Delikanlı Gibi Futbol Oynanıyor - Son Dakika
Güncel

İlk Defa Liglerde Delikanlı Gibi Futbol Oynanıyor

İlk Defa Liglerde Delikanlı Gibi Futbol Oynanıyor

Yılmaz Vural, ligdeki takımların puanlarının birbirlerine çok yakın olmalasının, ligde ilk defa kimsenin hile hurdaya başvurmadan oynadığı için oluştuğunu belirti.

01.04.2013 01:31  Güncelleme: 09:17

ÇAPA: "30 DAKİKA İYİ OYNAYAN, 60 DAKİKA İŞİNİ ZORA SOKAN BİR GENÇLERBİRLİĞİ"

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında görevi kötüye kullanmadan verilen 1 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezası nedeniyle başkan Selmanoğlu'nun yanında olduklarını belirterek, "Öncelikle Sevgili Belediye Başkanımız sıkıntı oldu. Biz takım olarak ve şehir olarak arkasındayız. Kendisinin hakikaten bu konuda masum olduğuna inanan bir insanız. Dolayısıyla geçmiş olsun diyoruz kendisine ve hepimizin Sevgili Süleyman Selmanoğlu'nun arkasında olduğunu belirtmek isteriz" dedi.

Gençlerbirliği maçını kazanıp puanlarını 34'e çıkarmayı istediklerini ifade eden teknik direktör Vural, "Onlar kazanıp 40 puan yapmayı istiyordu. Biz kazanıp 34 puanla bu potadan uzaklaşalım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstüne çıkalım, Karabük kazansa bile altımızda kalsın. Evimizde oynuyoruz, seyircimizin önündeyiz. Takım formda, çok iyi çalıştı ve bu anlamda oyun başladı. Fakat tutuk başladık nedense ve oyunun 15'inci dakikasına kadar veya golü yediğimiz döneme kadar, orta sahadaki adam atağa katılmadan, hücum oyuncularına destek vermeden biraz sıkıntı yaşadık. İkinci devre çok örnek bir oyunla bir takımın atak adına ne yapması gerekiyorsa, onun yanında da çok dikkatli kontratak yememe adına ne yapması gerekiyorsa, her şeyi çocuklarım çok iyi uyguladı. Kutluyorum kendilerini, ayaklarına sağlık. Tabii ki sonuç böyle olsun istemezdik, ama en azından Sanica Boru Elazığspor takımı oyunsal anlamda karşısında oynadığı takımla ikili averajını korumuş oldu. Sonuç olarak Halis hocayı da kutluyorum, triosuyla bütün hakem arkadaşlarımı da. Taraftarlarıma teşekkür ediyorum, takıma verdikleri gerçekten destek adına sağolsunlar" diye konuştu.

"İLK DEFA LİGLERDE DELİKANLI GİBİ FUTBOL OYNANIYOR"

Yılmaz Vural, ligdeki takımların puanlarının birbirlerine çok yakın olmalasının, ligde ilk defa kimsenin hile hurdaya başvurmadan oynadığı için oluştuğunu belirterek, "Sanırım 54'üncü sezonu yaşıyoruz. Türkiye liginde ilk defa takımlar bu kadar birbirinden kopmadan gidiyor. İlk defa kafa kafaya gidiyorlar. Niye? Lig artık delikanlı gibi oynandığı için" dedi.

"30 DAKİKA İYİ OYNAYAN, 60 DAKİKA İŞİNİ ZORA SOKAN BİR GENÇLERBİRLİĞİ"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise "Bizim adımıza ilk devre gayet olumlu geçti. Özellikle de ilk 20-25 dakika oyun olarak da çok iyiydi, ayağa pas yaparaktan. Golden sonra da açıkçası 20-25 dakika topu tutabildik ve geri çekilmeye başladık. Yani ikinci devreyi de değerlendirecek olursak, rakibin bu şekilde oynayacağı zaten belliydi. Biz kötü oynarken çok pozisyona girdik. Çünkü bakıldığı zaman Artun'un, Zec'in, Petrovic'in pozisyonlarını değerlendiremedik. Maçı 2-0 yapacak pozisyonları bulduk. Maçın özeti bu, çok fazla özetleyecek bir şey yok. 30 dakika iyi oynayan bir Gençlerbirliği, 60 dakika topun gerisinde ve kendi işini zora sokan bir Gençlerbirliği. Şimdi alt tarafı değerlendirerek bizim işimiz yok derken, bence lig çok enteresan bir hal almaya başladı" şeklinde konuştu.

Çapa, ligin alt sırasındaki 8 takımın durumu hakkında ise aptığı açıklamada, "Bizim bundan sonraki süreçte oynayacağımız 7 maçın çok zor olacağını düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki hafta Gaziantep, Sivas ve ondan sonraki 5 zorlu maç, herkes için aynısı geçerli. Her teknik adama sorsan 8 tane rakibi bundan sonra siz seçin, çok zorlanır" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Defa Liglerde Delikanlı Gibi Futbol Oynanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement