İlker Başbuğ Hakkındaki İhlal Kararı - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ Hakkındaki İhlal Kararı

İlker Başbuğ Hakkındaki İhlal Kararı

Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi'nin Başbuğ hakkındaki kararının Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ancak haklarındaki gerekçeli karar yazılmamış olan tüm tutuklu sanıkları kapsayacak içerikte olduğunu belirtti.

06.03.2014 16:15

Ergenekon davasında ceza alan gazeteci Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği ihlal kararının Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ancak haklarındaki gerekçeli karar yazılmamış tüm tutuklu sanıkları kapsayacak içerikte olduğunu belirtti.

Ersöz, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin Başbuğ hakkında verdiği ihlal kararını değerlendirerek, "Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında vermiş olduğu ihlal kararı Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ancak haklarındaki gerekçeli karar yazılmamış olan tüm tutuklu sanıkları kapsayacak bir içeriktedir" ifadesine yer verdi.

Hüseyin Ersöz, şöyle devam etti:

"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını 15 günlük yasal süresi içinde yazarak, Yargıtay'a gönderilmemesi, tutukluluk incelemesi yapacak olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin konuyu ele almasının önüne geçtiğinden dolayı bu ihlal kararını vermiştir. Dava kapsamında tutuklu bulunan tüm tutuklu sanıklar açısından da özgürlük hakkının ihlal edildiğinin kabulü gerekmektedir.

Bundan sonraki süreçte, Anayasa Mahkemesi'nin kararı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecektir. Mahkemenin bu karar karşısında, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı karşısında tahliye kararı vermekten başka bir seçeneği bulunmamaktadır."

Diğer tutuklu sanıkların avukatlarının da bu kararda yazan gerekçeler karşısında tahliye başvurusunda bulunması gerektiğini belirten Ersöz, "İlker Başbuğ ile aynı hukuki ve fiili durumda olan tutukluluk halleri devam eden Tuncay Özkan, Yalçın Küçük, Deniz Yıldırım ve diğer kişilerin de Anayasa Mahkemesi tarafından ortaya konulan gerekçeler çerçevesinde serbest bırakılmaları zorunludur" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ Hakkındaki İhlal Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement