"İlkokul Mezunları Ehliyet Alabilecek" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"İlkokul Mezunları Ehliyet Alabilecek"

"İlkokul Mezunları Ehliyet Alabilecek"
19.06.2012 09:21

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 7 milletvekili arkadaşının birlikte verdiği kanun teklifi TBMM'sine sunuldu.

Çeşitli kanunlarda değişiklikler ihtiva eden torba kanun teklifinde ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmesi öngörülüyor.

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen öğrenim şartı ile ilgili olarak A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartının 18/8/1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmayacağını belirten Milletvekili Tunç, teklifin yasalaşması durumunda ilkokul mezunu olan sürücü adaylarının bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmiş olacağını söyledi.

Kanun Teklifinin önümüzdeki günlerde komisyonlarda görüşülerek genel kurulun gündemine geleceğini belirten Milletvekili Tunç, teklifin meclis tatile girmeden önce yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İlkokul Mezunları Ehliyet Alabilecek' - Son Dakika


Advertisement