Imagınarıum'un Yeni 'Yaz Kampı Koleksiyonu' ile Çocuklar "Akıllı ve Mutlu" - Son Dakika
Güncel

Imagınarıum'un Yeni 'Yaz Kampı Koleksiyonu' ile Çocuklar "Akıllı ve Mutlu"

Imagınarıum\'un Yeni \'Yaz Kampı Koleksiyonu\' ile Çocuklar "Akıllı ve Mutlu"

Imaginarium'un Bahar-Yaz 2014 koleksiyonu; oyuna, deneyimlemeye, farklı becerilerin ve zekâların uyarılmasına adanmış farklı alanlardan oluşan bir kamp esintisi taşıyor.

31.03.2014 15:29

Howard Gardner'ın Çoklu Zeka Kuramı'nın ruhu ile şekillenen Imaginarium'un Bahar-Yaz 2014 koleksiyonu; oyuna, deneyimlemeye, farklı becerilerin ve zekâların uyarılmasına adanmış farklı alanlardan oluşan bir kamp esintisi taşıyor.

Imaginarium Yaz Kampı, "Akıllı ol, mutlu ol" sloganıyla çocukları, zekâlarını çoklu şekilde kullanacakları, meraklı, cesur, coşkulu, düşünceli, yaratıcı ve işbirliği yapan parlak bir zihin geliştirmelerine yardımcı olacak bir deneyime davet ediyor.

31 Mart 2014. Oyun ve çocuk eğitimi alanında lider İspanyol markası Imaginarium oyun oynama, eğlenme, öğrenme ve çocukların farklı becerilerini ve zekâsını uyarmaya dayalı yaz kampından esinlenen yeni Bahar-Yaz 2014 koleksiyonunu sunuyor.

Bu koleksiyon, Harvardlı psikolog Howard Gardner'ın çoklu zekâ kuramına dayanan bir önceki koleksiyonun ruhunu devam ettiriyor. Ancak bu sefer daha da ileriye giderek çocukların yaz kampında yaşadıkları oyun, eğlence ve deneyime özellikle odaklanıyor.

Imaginarium Summer Camp'tan esinlenen yeni koleksiyonda çocuklar, oyun oynamak ve deneyimlemek için birçok fırsat bulabiliyor. Yeni koleksiyonlardaki ürünler farklı alanlarda oyun oynarken çocuklarda bir ya da birden fazla beceriyi uyarmak amacıyla gruplara ayrılıyor:
Keşfetme Ekibi: Kamp yaparlar, hayvanlarla bir araya gelirler, doğayla haşır neşir olurlar ve böylece doğa zekâlarını ve çevre bilgilerini geliştirirler.

Spor Sınıfı: Hareket ederler, vücut hareketlerini, bedensel ve sosyal zekâlarını geliştirirler.
Sahne Sanatları Atölyesi: Bedensel ve içsel zekâ dilini geliştirmeye yardımcı olacak yorumlamalar ve canlandırmalar yaparlar.

Deney Laboratuvarı: Bilim insanları gibi hareket ederek mantık-matematiksel zekâlarını ve muhakeme becerilerini geliştirirler.

Oyun Alanı: Gülmeye, mantığı ve sosyal zekâ çalışmalarını kullanmaya ve sosyalleşmelerini geliştirmeye odaklanır.

Müzik Odası: Bu kategorideki pek çok müzik aleti müzik zekâsını geliştirerek müziği öğrenmelerine ve müzikten keyif almalarına olanak sağlar.

Yaratıcı Alan: Renk ve şekillerle oynayarak hayal gücünü oluşturmaya ve görsel-uzamsal zekâyı uyarmaya odaklanır.

Teknoloji Köşesi: Yeni teknolojilerle etkileşim içinde olmaları için tüm zekâ türleri bu köşeden faydalanır.

Erken Uyarma Alanı: Duyuları ve bebeğin ilk hareketlerini uyarmayı amaçlayan anne ve bebeklerine ayrılmış alandır.

Tech corner in which to interact with the new technologies and powers all intelligences.
"Akıllı ol, mutlu ol" sloganıyla Imaginarium, çocukları harekete davet ediyor, gelecek için olumlu tutumları ve değerleri teşvik ediyor. Parlak bir zihin geliştirmek hedefiyle, çocukların etrafında olup bitenlerle ilgilenmeleri, meraklı olmaları, öğrenmek ve keşfetmeyi istemeleri teşvik ediliyor. Bu yaklaşım; yeni zorluklara açık ve hatalarından öğrenenler için cesareti, yeni zorlukları şevkle kucaklayan ve diğerlerine de neşesini ve şevkini bulaştıranlar için coşkuyu, harekete geçmeden önce düşünen ve kendi hareketlerinin başkalarını etkilediğinin farkında olanlar için düşünmeyi güçlendiriyor.

Imaginarium yeni koleksiyonu ile aynı zamanda yaratıcı olmayı, daha iyi bir dünyayı ve bunu nasıl gerçekleştireceğini hayal etmeyi, başkalarının fikirlerine önem vererek ortak bir hedefi gerçekleştirmek için işbirliği yapmayı teşvik ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Imagınarıum'un Yeni 'Yaz Kampı Koleksiyonu' ile Çocuklar 'Akıllı ve Mutlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement