İmam Hatiplere Rağbet Arttı - Son Dakika
Güncel

İmam Hatiplere Rağbet Arttı

İmam Hatiplere Rağbet Arttı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "4+4+4 eğitim sisteminin başlamasıyla imam hatip okullarına rağbet arttı" dedi

23.12.2012 12:17

Samsun'da bazı imam hatip okullarında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 4+4+4 eğitim sistemi ve katsayı eşitsizliğinin ortadan kalkmasıyla bu okullara rağbetin arttığını söyledi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu ve 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu'nda incelemelerde bulundu. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu'nun da eşlik ettiği ziyaretlerde okulların mevcut durumları ve fiziki yapısıyla ilgili bilgiler alan Demir, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

TEMEL EĞİTİM TAŞI

Bu yıl ilk defa yürürlüğe giren kanunla ilköğretim dördüncü sınıftan sonra öğrencilere imam hatip okullarına kayıt olma hakkı tanındığına dikkati çeken Cemal Yılmaz Demir, "Bununla birlikte bazı okullarımızda fiziki değişiklikler yapılması zorunda kalındı. Meslek liselerinin önünü açan katsayı değişikliği sayesinde İmam Hatip liselerine rağbet arttı. Eğitim sistemimizin bir parçası olan imam hatipler, bu ülkenin temel eğitim taşlarından biridir. Bu güne kadar insanımıza çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Fakat katsayı adaletsizliğinden dolayı vatandaşlarımızın bu liselerimize rağbeti azalmıştı. Hamd olsun şimdi eski günler geride kaldı, okullarımıza başvuru yoğunluğu yaşanıyor" dedi.

Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak ve 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan'da okulları hakkında Milletvekili Demir'e bilgiler vererek, eksikliklerle ilgili gerekenin yapılmasını istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmam Hatiplere Rağbet Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement