İngiltere'nin The Independent Gazetesi Türkiye'de! - Son Dakika
Güncel

İngiltere'nin The Independent Gazetesi Türkiye'de!

İngiltere\'nin The Independent Gazetesi Türkiye\'de!

Uzun zamandır tartışılan, İngiliz merkezli The Independent gazetesinin Türkçe yayın hayatına başlama konusu netlik kazandı ve The Independent, Media Arabia bünyesinde bugün erişime açıldı.

15.04.2019 16:15  Güncelleme: 16:27

İngiltere merkezli The Independent, Türkçe olarak bugün itibariyle "Sizin Dilinizden Konuşuyor" sloganı ile erişime açıldı.

'SİZİN DİLİNİZDEN KONUŞUYOR'

Rus işadamı Alexander Lebedev'in sahibi olduğu Independent Digital News & Media Limited (İDML) ile Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesindeki Media Arabia arasında imzalanan anlaşma ile Independent Türkiye'nin temelleri atıldı. Media Arabia, böylelikle Türkçe haber sitesinin tüm haklarına sahip olacak ve "Sizin Dilinizden Konuşuyor" sloganı ile okuyuculara hitap edecek. Şirket, habercilikte de "doğru, özgün, saygın" çizgisiyle yayın yapacaklarını açıkladı.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu ile The Independent arasında yapılan anlaşmaya göre, Türkçe'nin yanı sıra Arapça, Urduca ve Farsça dillerinde yayın yapılacağını geçen yıl bildirmişti. The Independent Türkçe ve diğer siteler sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilebilecek. İlk yayın hayatına başlayan The Independent Arapça olmuştu.

TÜRKÇE KONUŞAN GENİŞ KİTLEYE HİTAP EDECEK

SRMG Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrahman bin İbrahim Rwaita, The Independent Türkçe hakkında, Türkçe konuşan geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu projeyi, The Independent ile yaptığımız medya anlaşmasının ikinci aşaması olarak başlatmış bulunuyoruz" şeklinde konuşan Abdulrahman bin İbrahim Rwaita, "Independent Türkçe sitesinin, farklı ve son derece profesyonelce hazırlanmış içeriğe ulaşmak isteyen ve Türkçe konuşan geniş bir kitleye hitap edeceğine inanıyor, sitenin bölgemizdeki medya ve içerik endüstrisini zenginleştirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KADROSUNDA ÖNDE GELEN İSİMLER YER ALIYOR

SRMG'nin yaptığı açıklamada; ''Independent Türkçe'nin Genel Koordinatörlüğünü Muhammed Zahid Gül, genel yayın yönetmenliği görevini Nevzat Çiçek, haber müdürlüğü görevini İnan Demirel, şef editörlüğünü Bengü Sap yürütecek. Independent Türkçe'nin merkezi ise İstanbul'da yer alıyor.

Son Dakika Güncel İngiltere'nin The Independent Gazetesi Türkiye'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement