İnegöl Belediyesi Tarafından Kermeslere Uyarı - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesi Tarafından Kermeslere Uyarı

İnegöl Belediyesi Tarafından Kermeslere Uyarı

Şen: Kermes; bir derneğe, bir yardım kuruluşuna ya da bir çalışmaya destek sağlamak için genellikle açık havada gelir sağlamak için yapılan organizeleri ifade eder.

09.05.2013 15:23

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Kermes açacak kuruluşları çevredeki esnaf gruplarının rekabetine söz konusu olacak konularda satış yapmamaları, satışa sunulacak gıda maddeleri için gerekli ortamları hazırlamaları ve etrafı rahatsız edici gürültü kirliliğine mahal vermemeleri konusunda uyardı.

Başkan Yardımcısı Şen, kermesler konusunda son günlerde birçok şikâyet aldıklarını söyleyerek: "Kermes; bir derneğe, bir yardım kuruluşuna ya da bir çalışmaya destek sağlamak için genellikle açık havada gelir sağlamak için yapılan organizeleri ifade eder. Yani; kermeslerin genel düzenlenme amacı; gelir sağlamak veya yardım toplamaktır. Şehrimizde birçok dernek, yardım kuruluşu ya da değişik faydalar sağlamak için çalışma yürüten onlarca kuruluş ve oluşum var. Bunlar özellikle de yaz aylarında değişik mekânları mesken edinerek kermesler tertip etmektedir" dedi.

Kermeslerin birçoğunun açılış ya da ziyaretine; kendisinin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da destek olmak mahiyetiyle katılım gösterdiğini söyleyen Yusuf Şen: " Ancak son zamanlarda kermesler çok farklı bir hal aldı. Kermes adı altında her şey satılmaya ve pazarlanmaya başladı. Yapılan bu tür kermesler hakkında vatandaşlarımız ve çevre esnafından şikâyetler almaya başladık. Bazen kiraya verilmek üzere boş tutulan dükkânlarda, bazen de inşaatı devam eden bina altlarında oluşturulan bu kermeslerde, birçok konuya da maalesef dikkat edilmiyor. Lokma, gözleme veya döner gibi gıda maddeleri; sağlık ve hijyen koşullarının uygun olmadığı ortamlarda satışa sunuluyor. Ayrıca bacaları olmadığından içeride pişirilen ya da hazırlanan bu gıda maddeleri etrafa rahatsız edici kokular yayıyor. Ayrıca kermeslerde dikkat çekmek için açılan müzik ya da kapı önünden insanları içeriye davet etmek için ısrarcı yaklaşımlar da çevreye kötü görüntü ve gürültü kirliliği veriyor" dedi.

Bunların yanı sıra aldığı ruhsat ve işletme belgesi ile para kazanmaya çalışan esnafları da kermeslerin olumsuz etkilediğini kaydeden Yusuf Şen, "Ayakkabı dükkanının yanında ayakkabı satışının yapılması, etrafta bulunan dönerci, tostçu, dürümcü gibi esnafların hemen dibinde döner ve gözleme satışı yapılması gibi konular vatandaş ve çevre esnafından tepki almaktadır. Açılacak her kermes öncelikle Belediyemizden izin almak zorundadır. Ancak, izin alınması demek bazı kuralların ihlal edilmesi anlamına gelmez. Özellikle vatandaş ve esnaftan gelen şikayetler bizim için önemli.

Belediye olarak yapılan kermeslere yönelik takibatımızı sıklaştırıyoruz. Çevresel etkilere, sağlık ve hijyen koşullarına dikkat edilerek açılan kermesler bizler için uygundur. Bunların dışında gerekli şartları taşımayan kermesler hakkında ise gerekli işlemler yapılacaktır. Kermes açacak vatandaş ya da kuruluşların; çevredeki esnaf gruplarının rekabetine söz konusu olacak konularda satış yapmamaları, satışa sunulacak gıda maddeleri için gerekli ortamları hazırlamaları ve etrafı rahatsız edici gürültü kirliliğine mahal vermemeleri konularında düzenleyicilerden rica ediyor, gerekli hassasiyetin gösterilmesini diliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesi Tarafından Kermeslere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement