İnegöl'den Suriye'ye 280 Bin Lira Yardım - Son Dakika
Güncel

İnegöl'den Suriye'ye 280 Bin Lira Yardım

İnegöl\'den Suriye\'ye 280 Bin Lira Yardım

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "İnegöl'de STK'lar bir amaç etrafında toplanabiliyor" dedi.

07.01.2013 10:44

İnegöl'de 20 STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu Suriye Yardım Platformu, İnegöl Belediye'sinin de desteği ile iç savaşla mücadele eden Suriye halkına 250 bin TL'lik ayni yardım, 30 bin 702 TL ise nakdi yardımda bulundu.

İç savaşla mücadele eden Suriye'de binlerce insanın yaralanması ve binlercesinin de hayatını kaybetmesine kayıtsız kalmayan İnegöl'deki 20 Sivil Toplum Kuruluşu ve İnegöl Belediyesi, 'Suriye Yardım Platformu' adıyla bir araya gelmişti. Kış aylarına girildiği şu günlerde zor durumda olan Suriyelilere; İNİYAD öncülüğünde Suriye mülteci kamplarına ulaştırılmak üzere 2 yardım TIR'ı gönderdi.

YARDIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Yardımların gönderilmesinin ardından, İnegöl RehberDer'in ev sahipliğinde yapılan değerlendirme toplantısında, platformun yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı toplantıda 10-31 Aralık tarihleri arasında yardım platformunun Suriye'ye için 250 bin TL civarında ayni yardım, 30 bin 702 TL ise nakdi yardım topladığı açıklandı.

2 TIR GÖNDERİLDİ, 2 TIR GÖNDERİLECEK

Toplantıda ilk olarak konuşan İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH İniyad) Başkanı Halil İbrahim Zengin, 10 Aralık 2012 tarihinde 'Suriye Yardım Platform'unu oluşturduklarını söyledi. 31 Aralık 2012 tarihinde ise çalışmaları sonlandırdıklarını kaydetti. Zengin; "İnegöl'deki 20 sivil toplum kuruluşu bu oluşuma destek verdi. Sadece sivil toplum kuruluşları değil, İnegöl halkı da bu işe ciddi destek verdi. 10-31 Aralık tarihinde çalışmalar yapan yardım platformunun bir bilançosunu oluşturduk. Bugüne kadar 2 tane TIR'ı mülteci kamplarına gönderdik. Malzemeleri hali hazırda olan 2 TIR'da, gelecek günlerde Suriye'ye gönderilecek. Platforma destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YARDIM PLATFORMU HAYIRLI İŞLERE VESİLE OLDU

Yardım platformunun çok hayırlı işlere vesile olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Zengin, "30 bin 702 TL ile yaklaşık 250 bin TL civarında ayni yardım toplandı. Bu yardımların bir kısmını Suriye'ye gönderdik. Diğer kısmı da İnegöl Belediyesi Umuteli Yardım Derneği ile bizim derneğimiz depolarında duruyor. Gelecek hafta da 3. ve 4. TIR'ı göndereceğiz" diye konuştu.

İNEGÖL'DE STK'LAR BİR AMAÇ ETRAFINDA TOPLANIYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Suriye Yardım Platformu adı altında bu organizasyonu gerçekleştiren başta İHH-İNİYAD olmak üzere İnegöl'deki farklı sivil toplum örgütlerine, derneklere ve kuruluşlara teşekkür etti. Oluşturulan Suriye Yardım Platformu'na gereken her türlü desteği vereceklerini söylediklerini anımsatan Başkan Aktaş, bu kapsamda farklı etkinlikler de yapıldığını belirtti. Alinur Aktaş, etkinlikler kapsamında fotoğraf sergisi açtıklarını ve Suriye'de yaşananlara karşı ortak bir bilinç oluşturduklarını söyledi.

Bu kapsamda İnegöl'ün merkezi yerlerinde yardım toplama noktaları da oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Aktaş; "Sivil toplum örgütlerimiz konuya sahip çıktı. Başka yerlerde bir araya gelemeyen STK'lar İnegöl'de bir amaç etrafında toplanabiliyor ve ortak akıldan faydalanıyor. Bu da İnegöl'ün farkı olsa gerek. Ben Suriye'deki ateşin bir an önce dinmesini diliyor, olay sahip çıkan herkesten Allah razı olsun diyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl'den Suriye'ye 280 Bin Lira Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement