İnegöl İtfaiyesi Yangınlara Karşı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İnegöl İtfaiyesi Yangınlara Karşı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

İnegöl İtfaiyesi Yangınlara Karşı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçemizde firmaların talepleri doğrultunda verdiği seminerler kapsamında 3 yeni iş yeri ile kurumda tatbikat ve eğitim gerçekleştirdi.

29.11.2013 16:11

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden, Vanessa Mobilya, Özel Tekstil ve Oylat A.Ş.'de Yangın Semineri ve Yangın Tatbikatı.

Gerçekleştirilen seminer ve tatbikatlarda çalışanlara yangın olmadan önce alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler verildi. İtfaiye eri Selçuk Şenay tarafından verilen seminerde Şenay, yangının nedenlerinin başında, yangına karşı gerekli önlemlerin alınmamasının geldiğini belirterek, "Duman, yanık kokusu, alev gibi anormal bir durumla karşılaşan kişilerin, soğukkanlılığını muhafaza etmesi gerekiyor. Paniğe sebebiyet vermeden çevresindeki kişileri uyarmalıdır" dedi.

"Yangını söndürmek için ilk müdahaleyi öğrenmemiz gerekiyor" diyen Şenay,"Yangın butonuna basarak, alarm sistemini devreye sokmalı, yangın güvenlik merkezini olaydan haberdar etmeli ve itfaiyeye haber vermelidir diyerek, öğrencileri asılsız ihbarlar konusunda da uyardı.

Seminerin ardından iş yerlerinin bahçesinde mini bir tatbikat yapıldı. Tatbikatta, iş yeri çalışanları yangın söndürücü ile bir yangının nasıl söndürüleceğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Seminerin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, kentimizdeki özel, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşları yangın konusunda bilgilendirmek için seminerler düzenlediklerini belirtti. Şen; "Afet olaylarında yaşanan can ve mal kayıplarını en aza indirmek konusunda İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak devamlı teorik ve uygulamalı eğitimler yaparak, afet olaylarına karşı insanımızı bilinçlendiriyoruz" dedi.

Şen, eğitim seminerinin amacının, olası yangın durumunda alınacak önlemler konusunda, ortak bilinç oluşturmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl İtfaiyesi Yangınlara Karşı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement