İnegölek52 Yeni Gözaltı İnegöl´Deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

İnegölek52 Yeni Gözaltı İnegöl´Deki Olaylar

İnegölek52 Yeni Gözaltı 
İnegöl´Deki Olaylar

Bursa'nın İnegöl İlçesinde Geçtiğimiz Temmuz Ayında 6 Kişinin Bıçaklanmasından Sonra Yaşanan Olayların Ardından Dün Gece de 52 Kişi Gözaltına Alındı. Zanlılar Sorgulanmak Üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne Getirildiler.

15.09.2010 11:33

BURSA'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında 6 kişinin bıçaklanmasından sonra yaşanan olayların ardından dün gece de 52 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler.

İnegöl'de geçtiğimiz Temmuz ayında ilçede yaşayan 6 gencin, doğu kökenli vatandaşlar tarafından bıçaklanmasıyla başlayan olayların ardından yürütülen soruşturma devam ediyor. Olay gecesi çekilen fotoğraf ve görüntüleri inceleyen İnegöl Polisi, toplam 50 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanların 11'i önce tutuklanıp daha sonra serbest bırakılmıştı. Çekilen görüntü ve fotoğrafları incelemeye devam eden İnegöl Emniyet Müdürlüğü, dün gece de olaya karıştığı iddia edilen 2'si çocuk 52 kişiyi daha tespit ederek evlerinde gözaltına aldı. Zanlılar bu sabah sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ilçede çıkan olaylarda Selahattin Orhan (26), Metin Bayram (36), Şaban Demir (47), Yunus Uyan (39), Eran Vurgun (38) ve İdris Bakır (54), Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) tarafından bıçaklanmıştı. Bıçaklanma olayının ilçede farklı duyurulması sonucu polis merkezi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, gözaltına alınan zanlıların kendilerine verilmemesi sonucu 21 kamu aracına zarar vermiş, resmi kurumların camlarını kırmışlardı. Polis ve jandarmanın güçlükle kontrol altına aldığı olaylardan sonra gözaltına alınan 50 zanlıdan tutuklanan Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi bir ayı aşkın süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegölek52 Yeni Gözaltı İnegöl´Deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement