İneklerin Karasu ile Dansı Sona Eriyor - Son Dakika
Güncel

İneklerin Karasu ile Dansı Sona Eriyor

İneklerin Karasu ile Dansı Sona Eriyor

Erzincan'ın Altınbaşak Beldesi'ndeki büyükbaş hayvanların, merada otlamak için her gün Fırat'ın kolu Karasu'yu geçme dansı sona eriyor.

09.06.2011 12:35

Erzincan'ın Altınbaşak Beldesi'ndeki büyükbaş hayvanların, merada otlamak için her gün Fırat'ın kolu Karasu'yu geçme dansı sona eriyor. Hayırsever işadamı Celal Toraman, hayvanların çilesini sona erdirmek için Karasu'nun üzerine 100 metre uzunluğunda 7. 5 metre genişliğinde bir köprü yaptıracak.

Erzincan'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak Beldesi Büyük Kadağan Mahallesi'ndeki çiftçilere ait hayvanlar, mera Karasu nehrinin öteki tarafında olduğu için günde iki kez azgın suyu geçmek zorunda kalıyor. Köprü olmadığı için sabahın erken saatlerinde ve akşam üzeri Karasu'yu yüzerek geçen hayvanlar veya çobanları bazen boğulma tehlikesi geçiriyor. 130 hane ve 490 kişinin yaşadığı Büyük Kadağan Mahallesi'ndeki 500 büyükbaş hayvanın nehirde dansını sona erdirmek için hayırsever işadamı Celal Toraman köprü yaptırma kararı verdi. Altınbaşak Belediyesi ile protokol imzalayan işadamının yaptıracağı köprü 100 metre uzunluğunda ve 7. 5 metre genişliğinde olacak.

Mahalle muhtarı Ahmet Taşpolat, her yıl Karasu nehrinde 10 kadar hayvanın telef olduğunu belirterek, "Hayırsever işadamı Celal Toraman, köprü yaptırma taahhüdünde bulundu. İnşallah önümüzdeki yıl hayvanlarımız meraya köprüden geçerek gidecek" dedi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İneklerin Karasu ile Dansı Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement