Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, başkent Bağdat'ta cumhurbaşkanlığı konutu çevresindeki güvenlik ekibinden bir subayın dün bir gazeteciyi öldürmesinin ardından, bölgedeki koruma görevini Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetlere devretti.
AA muhabirininin aldığı bilgiye göre, Başbakan Maliki, Muhammed Bedevi isimli Iraklı gazetecinin, Bağdat'ın el-Caderiyye semtindeki cumhurbaşkanlığı konutunun güvenlik ekibinde görevli Peşmerge subayı tarafından öldürülmesinin ardından, bölgede İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetlerin konuşlandırılması talimatı verdi.
Öte yandan "Özgür Irak" radyosunun yöneticisi ve Bağdat Üniversitesi öğretim görevlisi gazeteci Muhammed Bedevi'nin öldürülmesi, Irak'ta büyük yankı uyandırdı. Olayın ardından farklı siyasi kesimlerden kınama mesajları gelirken, Iraklı gazeteciler de bu sabah Bedevi'nin öldürüldüğü bölgede toplanarak gösteri yaptı.
Sivil toplum kuruluşlarının verilerine göre göre 2003 yılından bu yana Irak'ta 155'i yerli olmak üzere 267 gazeteci öldürüldü. - Bağdat
Son Dakika › Güncel › Irak'ta Bir Gazetecinin Öldürülmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.