Irak Başbakanı: Yabancı Güçlerin IŞİD İçin Kara Harekatına Karşıyız - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı: Yabancı Güçlerin IŞİD İçin Kara Harekatına Karşıyız

Irak Başbakanı: Yabancı Güçlerin IŞİD İçin Kara Harekatına Karşıyız

Irak Başbakanı El İbadi, "IŞİD ile mücadelemizde yabancı güçlerin kara birliklerine ne gereksinim var, ne de böyle bir talebimiz oldu" dedi.

17.09.2014 18:48  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkesinin terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde yabancı güçlerin kara birliklerine ihtiyaçları olmadığını, böyle bir taleplerinin de olmadığını belirtti.

İBADİ, OBAMA'NIN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

İbadi, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin, "Eğer IŞİD terör örgütüyle mücadelede strateji başarısız olursa Obama, ABD Kara Kuvvetleri'nin kullanılmasını içeren tavsiyede bulunabilirim" şeklindeki sözlerini AP'ye değerlendirdi.

"YABANCI GÜÇLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"

ABD'nin IŞİD'e yönelik hava saldırılarının terör örgütüne yönelik mücadelelerinde katkı sağladığını ifade eden İbadi, başka bir ülkenin kara kuvvetlerinin Irak topraklarında IŞİD ile mücadeleye katılmasına kesin bir dille karşı çıkarak "Bu konu mevzubahis bile olamaz. IŞİD ile mücadelemizde yabancı güçlerin kara birliklerine ne gereksinim var, ne de böyle bir talebimiz oldu. Onlara izin vermeyeceğiz" dedi.

"IŞİD'E KARŞI HERKESİN SORUMLULUĞU BULUNMAKTADIR"

Terör örgütü IŞİD'e karşı Suriye'de yürütülecek mücadelede uluslararası kamuoyunda yürütülen kampanyanın genişletilmesi çağrısında bulunan İbadi, "IŞİD'e karşı Suriye'de mücadelede başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluğu bulunmaktadır. Suriye'deki bu savaş, IŞİD vurulmayana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN KARA HAREKATI AÇIKLAMASI

Beyaz Saray da ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin sözleri üzerine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak ve Suriye'de muharip rol üstlenmek üzere Amerikan kara birliklerinin konuşlandırılmayacağı yönündeki politikasında bir değişiklik olmadığını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı: Yabancı Güçlerin IŞİD İçin Kara Harekatına Karşıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement