Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Kerkük Her An Düşebilir - Son Dakika
Güncel

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Kerkük Her An Düşebilir

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Kerkük Her An Düşebilir

Canlı yayına katılan Ali Mehdi, "Peşmerge IŞİD'e dayanamaz. Türkiye asker göndermezse Kerkük her an düşebilir ve soykırım başlar." dedi.

17.06.2014 20:23  Güncelleme: 20:25

CNNTürk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, "10 binlerce Türkmen kaçıyor. Biz kime dayanalım onu da şaşırdık. Peşmerge IŞİD'e dayanamaz. Uluslararası güç gelmezse, Türkiye asker göndermezse, Kerkük her an düşebilir ve soykırım başlar." dedi.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüzü Ali Mehdi, "10 binlerce Türkmen kaçıyor. Biz kime dayanalım onu da şaşırdık. Her yerde zor durumdayız." ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: NEYE İHTİYACINIZ VAR?

Programın sunucusu Cüneyt Özdemir, Mehdi'ye, "Sizin tam olarak neye ihtiyacınız var? Dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Türkmen Cephesi silah istemeyecek kadar akıllı bir cephe' gibi bir cümle kullandı. Bu nokta sizin tam olarak neye ihtiyacınız var? diye sordu.

"BİZ TÜRKİYE'DEN VE DÜNYADAN MÜDAHALE İSTİYORUZ"

Mehdi bu soruya, "Şimdi bakın Irak'ta bir ordu vardı. Bu ordunun silahı vardı. Tankları vardı, bu terör örgütü karşısında duramadılar. 100-150 bin Türkmen genci mi duracak bu örgütün karşısında? Biz müdahale istiyoruz. Uluslararası müdahale istiyoruz. Türkiye'den müdahale istiyoruz. 100 bin Türkmen gencinin silah kaldırması ile olmaz bu iş. 1 milyon Irak ordusu bunların karşısında duramadı. Peşmerge bunların karşısında duramadı. Biz uluslararası müdahale istiyoruz. Tüm dünyadan müdahale istiyoruz. Ben Beşir ve Telefar'deki insanlarla sürekli iletişim halindeyim. Türkiye'den asker istiyorlar. Bunlara dur denilmeli mutlaka." cevabını verdi.

KERKÜK SORUSU

Özdemir, Mehdi'ye ayrıca, "Bize gelen haberler içinde Peşmerge'nin Kerkük'ü kontrol altına aldığını biliyoruz. Bunlar doğru değil mi?" sorusunu yöneltti.

"PEŞMERGE IŞİD'E DAYANAMAZ"

Mehdi bu soruyu, "Tamam, Peşmerge orada ama bunların deneyimi yok. Peşmerge dağlarda savaşmış, düz alanda savaşma ya da çatışma deneyimi yok. IŞİD'in elinde her türlü silah var ama peşmergenin sokaklarda savaşma tecrübesi yok. 1000 kilometrelik alana yayılmış peşmergenin yeterli gücü yok. Peşmerge çatışmalara ancak 24 saat dayanır. Çünkü karşısındaki sadece IŞİD değil aynı zamanda bir devlet, peşmergenin gücü buna yetmez." diye yanıtladı.

"TÜRKİYE ASKER GÖNDERMEZSE..."

Mehdi, "Ben buradan dünyaya sesleniyorum. Burada bir soykırım yaşanıyor. Herkes bunu görüyor. Göz göre göre insanlar ölüme terk edilmiştir. Bakın Kerkük her düşebilir. Dünya bunu duysun. Zaten Telefar göz göre göre gitti. Beşir Köyü şu anda gitti. Kerkük'te her an düşebilir. Beşir'de bir sürü aile terör örgütünün etkisi altında kaldı. Bakın Beşir ile Kerkük arası 16-17 kilometre durum kritik. Silahla bir şey olmaz. Ben sadece silahla kendi evimi korurum. Buraya uluslararası bir güç gerekir. Türkiye'den asker gelmezse Kerkük gider ve burada soykırım yaşanır. Zaten her yerde Türkmenler ölüyor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Kerkük Her An Düşebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • ÖMER: TÜRKMENLERE YARDIM ŞART 45 4 Yanıtla
  • SERHAT: Allah Türkmen kardeşlerimizin yanında olsun 41 3 Yanıtla
  • TEKDİN İSLAM ....: T.C KACAR DİYOR NE KACACAK BASKA KONULAR GECMİSTE YASANAN ARKADAN VURMALAR .. TÜRKİYE ORAYA GİRMEZ GİRMEMELİ BİZİ ORAYA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR OLAY BU 33 2 Yanıtla
  • konyali: hadi ordan bakalim sirf türk askerleri gelsin diye attigi palavraya bak :D 16 13 Yanıtla
  • ssss: yaw de boş boş konusma peşmergenın tecrubesı yokmus mus 12 15 Yanıtla
  • diyar: türkiye yi o batağa çekmek istiyor bu bey. kendisi niye savaşmıyor acaba. 10 13 Yanıtla
  • ALİ: Türkiye Cumhuriyeti Devleti acilen Müdahale etmeli Burada boş boş yazanların Alayı Türk düşmanı toplanmışlar buraya boş boş yazıyorlar asosyal herifler 14 7 Yanıtla
  • SAMİ: Adam açık acık diyor.Kerkük düşer diye daha ötesi yok 15 5 Yanıtla
  • KAYSERİLİ: TÜRKMENLER KAN AĞLIYOR BİRAN ÖNCE YARDIM EDİLMELİ 17 2 Yanıtla
  • SIRNAK73: Hadi Len Orda Kerkükte 50 bin Peşmerge gücü var İşid de kim oluyor. Kerkük Kürdistanın bir şehridir değil İşid hiç bir güç elimizden alamaz.!! 11 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement