Irak ve BP, Kerkük'teki petrol sahalarının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda anlaştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak ve BP, Kerkük'teki petrol sahalarının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda anlaştı

01.08.2024 13:49

Irak hükümeti ve İngiliz enerji şirketi BP, Kerkük'teki 4 petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, Kerkük'teki Baba ve Avana, Bay Hasan, Cembur ve Habbas sahalarının rehabilite edilip geliştirilmesini içeriyor. Irak hükümeti, bu bölgedeki enerji yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla fırsatlara yatırım yapmayı hedefliyor.

Irak hükümeti ve İngiliz enerji şirketi BP arasında Kerkük'teki 4 petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin hazır bulunmasıyla Irak ve İngiliz BP şirketi arasında Kerkük'teki 4 petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptına imza atıldı.

Kerkük'teki "Baba ve Avana" ile "Bay Hasan", "Cembur" ve "Habbas" sahalarının rehabilite edilip geliştirilmesini içeren mutabakat zaptının ayrıca, her iki tarafın anlaşmasıyla diğer keşif alanları üzerinde çalışma olasılığını da içerdiği aktarıldı.

Irak hükümetinin, bu bölgedeki petrol üretimi, gaz ve güneş enerjisi yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla enerji alanında gelecek vadeden fırsatlara en iyi şekilde yatırım yapmayı amaçladığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak ve BP, Kerkük'teki petrol sahalarının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda anlaştı - Son Dakika


Advertisement