İran'dan ABD'ye Tehdit: Babu'l Mendeb'i Kapatarız - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'dan ABD'ye Tehdit: Babu'l Mendeb'i Kapatarız

05.04.2026 16:28

İran, Trump'ın enerji altyapısına saldırı tehdidi üzerine Babu'l Mendeb Boğazı'nı kapatabileceğini açıkladı.

İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkenin enerji altyapısına saldırı tehditlerini hayata geçirmesi halinde Hürmüz Boğazı'nın yanında Babu'l Mendeb Boğazı'nın da kapatılabileceği uyarısında bulundu.

İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney'in Danışmanı Ali Ekber Velayeti, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, ABD Başkanı Trump'ın tehditlerini değerlendirdi.

Velayeti, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Direniş Cephesi'nin komuta merkezi, Babu'l Mendeb'i Hürmüz Boğazı gibi görüyor. Beyaz Saray aptalca hatalarını tekrarlamayı planlıyorsa, enerji akışının ve küresel ticaretin tek bir hareketle sekteye uğratılabileceğini yakında anlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan ABD'ye Tehdit: Babu'l Mendeb'i Kapatarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement