Iraz Ekinci Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Iraz Ekinci Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Iraz Ekinci Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Eskişehir'de, boşandığı eşi Iraz Ekinci'yi 9 Eylül 2012 tarihinde sokak ortasında başından vurarak öldüren Yalçın E.'nin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

28.03.2013 14:37

Eskişehir'de, boşandığı eşi Iraz Ekinci'yi 9 Eylül 2012 tarihinde sokak ortasında başından vurarak öldüren Yalçın E.'nin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşma öncesi adliye önünde Iraz Ekinci cinayetini protesto eden Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri ve Ekinci'nin yakınları, sanığın ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Burada bir açıklama yapan Iraz Ekinci'nin yeğeni Yasemin Sönmez, Türk adaletine sığındıklarını belirterek, "Erken yaşta kara bahtı gibi talihsiz bir evlilik yaparak katili Yalçın E. ile evlenen teyzem, evliliği boyunca hep şiddet gördü. Şikayetçi olmaması konusunda tehdit edildi. Sadece teyzem değil, yakınları da defalarca saldırıya uğradı. Sena ve Selin isminde 2 tane yavrusundan koparılarak 5 yıl önce baba evine atıldı. Mahkeme kararı olduğu halde çocukları kendisine gösterilmedi. Çocuklarına olan hasretini kızlarının elbiselerini koklayarak, fotoğraflarını öperek gidermeye çalıştı. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen manevi yönünün güçlü olması sayesinde hep sabretti' dedi.

Iraz Ekinci'nin 5 yıl önce eski eşinden ayrılarak 1 yıl önce yeni bir evlilik yaptığını söyleyen Sönmez, "Çok mutlu bir evliliği vardı ama uzun sürmedi. Yıllar önce boşandığı halde caniden kurtulamadı ve bu acı sonla karşılaştı. Biz ailesi olarak adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Yıllardır ailemize zarar veren, bize acıların en büyüğünü yaşatan bu katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Yalçın E. ve avukatı, Iraz Ekinci'nin ablası Ayşe Sönmez, Ekinci'nin ikinci eşi Selim Ekinci, avukatları ve çok sayıda yakını katıldı.

Mahkemede yaptığı savunmada pişman olduğunu belirten Yalçın E., o an panik içinde olduğunu öne sürerek, "Savunmamı yazılı olarak vermek istiyorum. İşlediğim suçun farkındayım. Olay günü bakkala giderken eski eşim Iraz Ekinci ile karşılaştım. Nafakayı ne zaman ödeyeceğimi sordu. Aramızda tartışma başladı. 'Seni gasptan şikayet edeceğim' dedi. Bana sarf ettiği sözler nedeniyle sinirlendim. Arabamda bulunan ruhsatsız silahımı alarak yanına gittim ve 1 metre mesafeden ruhsatsız silahımla ateş ettim. Korkutmak için saçından vurmak istemiştim. Rahmetlinin yeni eşinden de ailesinden de özür diliyorum. Gerekirse ayaklarımı kesip kendilerine göndereceğim" ifadelerini kullandı.

Yalçın E.'nin savunması üzerine söz alan Ekinci'nin ablası Ayşe Sönmez, kardeşinin saçlarının kısa olduğunu ve asla topuz yapmadığını savundu.

Duruşmada iddia makamı Adli Tıp Kurumu raporlarının beklenmesini isterken, mahkeme heyeti Yalçın E.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 25 Nisan 2013 tarihine erteledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iraz Ekinci Cinayeti Davasında Adli Tıp Raporu Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement