İrlanda'da "Yeni Ira" Mensubu Olduğu Sanılan 8 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İrlanda'da "Yeni Ira" Mensubu Olduğu Sanılan 8 Kişi Yakalandı

05.07.2013 23:26

İrlanda polisi, yasa dışı "Yeni IRA" örgütüne mensup olduğu sanılan 8 kişinin gözaltına alınarak, mahkemeye sevkedildiğini bildirdi.

İrlanda polisi, yasa dışı "Yeni IRA" örgütüne mensup olduğu sanılan 8 kişinin gözaltına alınarak, mahkemeye sevkedildiğini bildirdi.

Polis, İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir toplantıya düzenledikleri baskında 7 kişinin gözaltına alındığını, 1 kişinin de eski silahların bulunduğu bir yerin yakınlarında yakalandığını belirtti. Operasyon sırasında patlayıcı maddeler de ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerin, silah bırakan İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) fraksiyonlarından biri olarak bilinen "Yeni IRA"ya mensup olmakla suçlandığı ve bu gece IRA ile ilgili davalara bakan Özel Suç Mahkemesi'ne çıkarıldığı ifade edildi.

AP'ye açıklamada bulunan ve adının gizli tutulmasını isteyen üst düzey bir polis yetkilisi, baskınla "Yeni IRA"nın Dublin'deki koluna büyük darbe indirildiğini söyledi.

Kuzey İrlanda barış süreci çerçevesinde, 1998 tarihli Belfast "Hayırlı Cuma" anlaşmasının uygulamaya konulması yönünde önemli adımlar atılsa da IRA ile ilişkilendirilen bazı örgütler eylemlerini sürdürüyor. "Yeni IRA"nın da bu fraksiyonlardan biri olduğu biliniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İrlanda'da 'Yeni Ira' Mensubu Olduğu Sanılan 8 Kişi Yakalandı - Son Dakika


Advertisement