İş Bankası'nın Parakod Uygulaması ile Gazete İlanından Alışveriş - Son Dakika
Güncel

İş Bankası'nın Parakod Uygulaması ile Gazete İlanından Alışveriş

İş Bankası\'nın Parakod Uygulaması ile Gazete İlanından Alışveriş

Türkiye İş Bankası'nın İşCep Parakod hizmeti ile e ticaret ve mağaza alışverişlerinde QR kod ile kredi kartı olmadan alışveriş yapabilmenin yanı sıra gazete, dergi veya afiş gibi basılı birçok mecradan da alışveriş yapılabiliyor.

27.11.2013 16:15

Türkiye İş Bankası'nın İşCep Parakod hizmeti ile e-ticaret ve mağaza alışverişlerinde QR kod ile kredi kartı olmadan alışveriş yapabilmenin yanı sıra gazete, dergi veya afiş gibi basılı birçok mecradan da alışveriş yapılabiliyor.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, basit, yenilikçi ve güvenilir ödeme teknolojisi İşCep Parakod hizmeti ile e-ticaret ve mağaza alışverişlerinde QR kod ile kredi kartı olmadan alışveriş yapabilmenin yanı sıra artık gazete, dergi veya afiş gibi basılı birçok mecradan da alışveriş yapılabiliyor. İlk kez İş Bankası Kültür Yayınları ile başlatılan uygulama ile İş Bankası müşterileri İşCep Parakod özelliğini kullanarak gazete üzerindeki QR kodu cep telefonu kameralarından okutup ilanda yer alan İş Bankası Kültür Yayınları'na ait kitap setlerini anında satın alabiliyor. Kitap setleri 31 Aralık 2013'e kadar Parakod'a özel yüzde 30 indirimli ve ücretsiz adrese teslim fırsatı ile sunuluyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, müşteri odaklı bir anlayışla müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Akıllı telefon sayısının artmasıyla QR kodun pazarlamada kullanım alanının genişleyeceği öngörüsü, mobil cihaz ve internet kullanımındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak 2012 yılında Türkiye'de bir ilk olan İşCep Parakod'u müşterilerimizin kullanımına sunmuştuk. Şimdi de Parakod uygulamasına getirdiğimiz yenilikle bir ilke daha imza atarak gazeteden cep telefonu ile QR kodu okutarak alışveriş dönemini başlattık. Parakod'un şipşak özelliği ile müşterilerimiz yalnızca gazete değil dergi, afiş ya da katalog gibi tüm basılı malzemelerde gördükleri ürünü anında yalnızca QR kodunu okutarak satın alabilme kolaylığını yaşayacak."

İş Bankası'nın mobil bankacılık uygulaması İşCep'in içinde bir özellik olarak yer alan Parakod'u kullanabilmek için öncelikle İşCep kullanıcılarının müşteri numarası ve şifresi ya da kredi kartı bilgileri ile yeni özelliği aktive etmesi gerekiyor. Uygulamada, cep telefonu üzerinde kredi kartlarına ait son kullanım tarihi, kart numarası, şifre gibi  hiçbir bilgi tutulmuyor ve aktivasyon bir defa gerçekleştiriliyor. Böylece alışveriş anında kart bilgilerinin girilmesine gerek kalmadan hem basit hem de güvenli ödeme sağlıyor. Kasım ayı itibariyle, 7bin 985 üye işyerinde aktif olarak kullanılan Parakod uygulamasının 100 bine yakın kullanıcısı bulunuyor.

Parakod uygulaması Android ve iOS işletim sistemine sahip cep telefonlarında çalışıyor. Android ve iOS işletim sistemli cihaz sahibi olan İşCep kullanıcıları diledikleri Maximum özellikli İş Bankası kredi kartlarını uygulama içindeki Parakod seçeneği ile aktive ettikten sonra anlaşmalı e-ticaret sitelerinde ödeme ekranında, anlaşmalı mağazalarda POS cihazı ya da pinpad ekranında ve en son geliştirme ile ilan veya afişlerin üzerinde yer alan QR kodu cep telefonlarından kameralarından okutarak alışveriş yapılabiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Bankası'nın Parakod Uygulaması ile Gazete İlanından Alışveriş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement