İş Kazalarını Engellemek İçin Peryön'den Kobi'lere Destek - Son Dakika
Güncel

İş Kazalarını Engellemek İçin Peryön'den Kobi'lere Destek

İş Kazalarını Engellemek İçin Peryön\'den Kobi\'lere Destek

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman, yapılan istatistiklere göre yılda bin kişinin iş kazasından öldüğünü, 4 bin kişinin de yaralandığını söyledi.

17.05.2013 14:06

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman, yapılan istatistiklere göre yılda bin kişinin iş kazasından öldüğünü, 4 bin kişinin de yaralandığını söyledi. Duman, "Kimsenin kimseyi çalıştığı için öldürmeye hakkı yok. Biz de PERYÖN olarak özel bir banka ile anlaşma yaptık ve KOBİ'lere iş güvenliğinde kullanılmak üzere uygun koşullarda kredi sağlanması için çalışıyoruz" dedi.

PERYÖN Güney Marmara Şubesi tarafından düzenlenen, 'İnsana ve İşe Dair ana temalı '11'inci İnsan Kaynakları Zirvesi' Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başladı. Programın açılışında konuşan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Ogün Yıldız, düzenledikleri zirveye, Türk ve global şirketlerden üst düzey profesyonellerin ve insan kaynakları yöneticilerinin katılacağını açıkladı.

İNSANA DEĞER VEREN ŞİRKETLER BAŞARILI OLUR

İnsan kaynakları kavramının hala hak ettiği yerde olmadığını söyleyen PERYÖN Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman da insan kaynaklarının her zaman ön planda tutulması gerektiğine işaret edip, "İnsandan değil de hala makineden bahseden işadamları var. İnsan kaynağı görmezden geliniyor. İnsana değer veren şirketlerin de ne kadar başarılı oldukları açıkça ortada" dedi.

Türkiye'nin AB üyesi ve AB'ye aday ülkeler arasında genç istihdamı en yüksek ülkelerden biri olduğunu ifade eden Duman, ülkede genç işsizlik oranının yüzde 21 gibi yüksek bir oranda bulunduğunu, üniversiteden mezun olan her 5 gençten birisinin işsiz olduğunu kaydetti. Kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalara yer verdiklerini dile getiren Duman, "Bu oranı 3 yılda yüzde 10 arttırmak istiyoruz. Bu konuya eğilmesi gerekiyor. Türkiye'de yaklaşık yüzde 25 çalışan kadın var. Çalıştıkları sektörleri değerlendirirsek, yüzde 50'si kayıtdışı olan sektörlerde görev alıyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyorsak eğer kadın istihdamı arttırmalıyız" diye konuştu.

İş güvenliği konusuna da değinen Duman, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin iş güvenliği sağlamanın kendilerinin rekabet gücünü azalttığını söyledi. Yapılan istatistiklerde yılda bin kişinin yaşadıkları iş kazası nedeniyle öldüğünü, 4 bin kişinin yaralandığını söyleyen Duman, "İş kazalarını engellemek için yapılması gerekenlerden imtina ediniyor. Kimsenin kimseyi çalıştığı için öldürmeye hakkı yok. Biz de PERYÖN olarak özel bir banka ile anlaşma yaptık ve KOBİ'lere iş güvenliğinde kullanılmak üzere uygun koşullarda kredi sağlanması için çalışıyoruz" dedi.

"YENİ NESİL GENÇLER DAHA FARKLI"

'Prensipli İnsan, Prensipli Organizasyon' başlıklı bir sunum gerçekleştiren İstanbul Modern Genel Müdürü Çiler Yıldız ise dünyanın değiştiğini belirterek, liderlik konusunda sağduyuya en fazla sahip olan kişilerin tercih edildiğini söyledi. Yeni neslin daha farklı yetiştiğini, farklı beklentileri olduğunu söyleyen Yıldız, çevreye ve doğaya daha saygılı olduklarını, hayatlarına uygun olmayan işleri istemediklerini kaydetti. Yıldız, ayrıca gençlerin iletişim ve çalışma organizasyonlarında daha esnek, iş dünyasında daha samimi ve eğlenceli ortam aradıklarını sözlerine ekledi.

ST/ (FK/AAA) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Kazalarını Engellemek İçin Peryön'den Kobi'lere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement