Ünlü Bilgisayarcıdan IŞİD Kehaneti: Batı Kaybedecek! - Son Dakika
Güncel

Ünlü Bilgisayarcıdan IŞİD Kehaneti: Batı Kaybedecek!

Bilgisayar teknolojileri uzmanı John McAfee, 3. Dünya Savaşı'nın IŞİD ile Batı arasında bir siber savaş şeklinde gerçekleşeceği ve bu savaşı ABD'nin kaybedeceği iddiasında.

15.12.2015 19:11  Güncelleme: 19:38

ABD merkezli antivirüs ve bilgisayar güvenliği yazılımları üreticisi McAfee'nin teknoloji uzmanı kurucusu John McAfee, Üçüncü Dünya Savaşı'nın IŞİD ile Batı arasında bir siber savaş şeklinde gerçekleşeceği iddiasında. Ve bu siber savaşı Batı'nın kaybedeceğini de ekliyor.

BATI İLE IŞİD ARASINDA SİBER SAVAŞ OLABİLİR

McAfee, internette verilecek bir savaşta ABD ile Batı'nın cihatçı teröristlerin gerisinde kalacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Batı, geleneksel bir savaş için hazırlanıyor. IB Times'da bir yazı kaleme alan McAfee, "tanklarımız, uçaklarımız, füzelerimiz ve nükleer yeteneklerimiz" gelecekteki savaşlarda bir işe yaramayacak diyor.

IŞİD'li bilgisayar korsanları, yeni teröristler devşirmek ve teröristleriyle iletişime geçmek için Twitter gibi kriptosuz sosyal medya kanallarına sahip ve bunları etkin bir şekilde kullanıyor dedi.

"BİR SİBER SAVAŞA KARŞI HAZIRLIKSIZIZ"

McAfee sözlerine şöyle devam etti: "Bu kadar büyük bir acziyet, her Amerikalı için iki açıdan sıkıntılı: Ağ tabanlı bilgisayarlara olan bağımlılığımız ve önümüzdeki büyük savaşın bir siber savaş olma ihtimali. Hiçkimse geleceği tahmin edemez. Ama bilgiye dayalı tahminler yapabiliriz. Hatta olasılıkları tahmin etmeye ya da senaryolar oluşturmaya çalışabiliriz. Ne yazık ki, bir siber savaşa karşı hazırlıksızız."

Kaynak: dailystar.co.uk, Rory McKeown.

Ünlü Bilgisayarcıdan IŞİD Kehaneti: Batı Kaybedecek!

Son Dakika Güncel Ünlü Bilgisayarcıdan IŞİD Kehaneti: Batı Kaybedecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Trakyalı: Haber değeri yok 31 5 Yanıtla
  • hüso: ZATEN IŞİD GÜÇSÜZ OLSA 24 ÜLKE İLE SAVAŞIR MI ? 14 16 Yanıtla
  • osmankara: 24 ülke değil 34 ülkele şavaşıyor 10 6 Yanıtla
  • erzurum: müslümanların yıkılmaz kalesi işid 5 2 Yanıtla
  • enver: Allah subhanallahu ve teala işidin yardımcısı olsun amin 4 1 Yanıtla
  • Mazllum: Insaallah butun terorist orgutler belasini birbirinden bulsun insaallah 2 2 Yanıtla
  • ...Erbaa...: .....HAİN CHP ve HDP LİLER.....ESADI DESTEKLEDİNİZ TÜRKMENLER ÖLÜYOR.... PKK ve DHKP-C Yİ DESTEKLEDİNİZ POLİSİMİZ,ASKERİMİZ ÖLÜYOR..... BU MİLLETİN SİZDEN ÇEKTİĞİ NEDİR.. 1 0 Yanıtla
  • razı göz: böyle adamlar yüzünden işid kendini yenilmez zannediuor..adamlar sempati kazanıyor..işid yok edilmeli..insanlık mutluluk yerine cinayeti katliamı savaşı seçmişler..bitirilmesi gerekli 1 0 Yanıtla
  • İnsan: Para derdinde Oda bu savaştan kendiene pay çıkarma derdinde 0 0 Yanıtla
  • misafir44: isid yok olacak 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement