IŞİD'in Elinde Tutsak Olan İngiliz Gazetecinin 4. Videosu Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Elinde Tutsak Olan İngiliz Gazetecinin 4. Videosu Yayınlandı

2 yıldır rehin olan gazeteci John Cantlie videoda, hükümetine onu kurtarmaları için seslendi. Ayrıca Cantlie'nin IŞİD'in kendi dergisinde yazı yazdığı ortaya çıktı.

13.10.2014 11:11  Güncelleme: 11:54

IŞİD'in elinde rehine olan 43 yaşındaki İngiliz gazeteci John Cantlie'nin yayınlanan 4. videosunda kellesinin vurulması için sırasını beklediğini ve bunun İngiltere'nin suçu olduğunu söyledi.

Ayrıca IŞİD'in kendi propagandasını yaptığı ve Temmuz 2014 tarihinden beri yayınlanan Dabiq Magazine dergisinin dördüncü sayısında, iddiaya göre, gazeteciye bir yazı yazdırıldı. Yazıda, İngiliz ve ABD hükümetinin bir araya gelerek IŞİD'in kendisini serbest bırakmaları için bir şeyler yapılmasını istedi.

"IŞİD CESURCA BEKLİYOR"

IŞİD teröristleri dün gece gazetecinin dördüncü videosunu internette yayınladı. Siyah bir fonda konuşan gazeteci diğer rehinler gibi Guantanamo Körfezi'ndeki gibi turuncu tulum giymişti. Videoda, IŞİD'in ABD ve onun ittifak güçleriyle kara haraketında savaşmak için cesurca beklediklerini söyledi.

"İNFAZ İÇİN SIRAMI BEKLİYORUM"

6 dakika 53 saniye süren kayıtta, gazeteci Cantlie, 'Sıramı bekliyorum' diyerek infaz edileceğini söyledi. Gazeteci, Batılı hükümetlerin kendisini kurtarmak için fidye ödemesi yerine Hollywood tarzı askeri hareketlere milyonlarca para ödediği için onları suçladı.

IŞİD'İN ONLİNE DERGİSİ: DABİQ MAGAZİNE

IŞİD'e ait Dabiq Magazine isimli dergide, gazeteci bir yazı yazdığını söyledi. Bu savaştan her iki tarafın da ellerini kana bulamadan çıkmasının imkansız olduğunu söyleyen gazeteci dergide yazdığı yazısında, kendisini serbest bırakmaları için IŞİD'le uzlaşmasına yönelik İngiliz hükümetine seslendi.

İddiaya göre, IŞİD'in dergisi gazeteciyi tanıtırken, 'Hiçkimse hiçbir yere gitmiyor' yazıldı. Ayrıca İngiliz ve ABD hükümetlerinin ellerinde tuttukları esirleri serbest bırakmaları için tartışmaya girmemesi üzerine, gazetecinin temiz ve konforlu bir odada uyuduğu yazıldı.

İNFAZ EDİLEN KİŞİLERİN SAYISINDAKİ ÇEKİŞKİ

ABD yönetimindeki İngiltere ve Arap ülkeleri gibi 40 ülkenin yer aldığı koalisyonun hava saldırılarını sürdürdüğünü söyleyen gazeteci, daha önceki 3 hücre arkadaşının kellelerinin kesilmesiyle kamuoyunun şoka girdiğini söyledi.

Fakat taksi şoförü Alan Henning, Amerikalı gazeteciler James Foley, Steven Sotloff ve İngiliz yardım görevlisi David Haines'ten sonra, IŞİD'in infaz ettiği dördüncü rehineydi. Gazetecinin verdiği sayı, internette yayınlanan videolara göre infaz edilenlerin sayısından farklıydı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, videonun ve derginin incelendiğini söyledi.

IŞİD\'in Elinde Tutsak Olan İngiliz Gazetecinin 4. Videosu Yayınlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'in Elinde Tutsak Olan İngiliz Gazetecinin 4. Videosu Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALGI: ALGI BUNLAR ALGI İNANMAYAN!IŞİD'TE YÜZDE ELLİSİNDEN FZLA MİLİTAN VAR. DAHA DA KATILIM VAR. KİMBİLİR HANGİ ÜLKENİN İNSANI OLARAK, İNGİLİZ LANSE EDİLİYOR. BÜTÜN BUNLARI KURANLAR M16-CİA-MOSSADD'DIR. 0 0 Yanıtla

Advertisement