Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler (2)-Yeniden - Son Dakika
Güncel

Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler (2)-Yeniden

Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler (2)-Yeniden

Manisa'nın Soma İlçesi'nden, yazlık ev almak için Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Beldesi'ne giden 54 yaşındaki eski sendikacı İsmail Özlen ile 49 yaşındaki emekli Şemsettin Uysal, kaldıkları evde yaktıkları mangalı uyurken ısınmak için içeri...

09.02.2013 15:21

Manisa'nın Soma İlçesi'nden, yazlık ev almak için Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Beldesi'ne giden 54 yaşındaki eski sendikacı İsmail Özlen ile 49 yaşındaki emekli Şemsettin Uysal, kaldıkları evde yaktıkları mangalı uyurken ısınmak için içeri alınca karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Soma'da SEAŞ'ta uzun yıllar işçi olarak çalışan, 1996-2002 yılları arasında Tes-İş Sendikası Soma Şube Başkanlığı'nı yapan İsmail Özlen ile Ege Linyitleri İşletmesi'nde (ELİ) şoförlük yaptıktan sonra emekli olan Şemsettin Uysal'ın, yazlık ev macerası acı sonla bitti. Akçay'da evi bulunan Özlen, arkadaşı Şemsettin Uysal'a da yazlık ev almak istedi. Özlen ve Uysal, 7 Şubat Perşembe günü Akçay'a giderek, Özlen'in İkizçay Mahallesi'nde apartman şeklindeki Somalılar Sitesi'ndeki evine yerleşti.

Hava kötü olduğu için o gün gezip ev bakamayan Özlen ve Uysal, Cuma günü için yine Somalı olan arkadaşları Ayhan Çengel ile buluşmak üzere sözleşti. İki arkadaş, akşam balkonda mangal yakarak yemek yedikten sonra uyumak için içeri girdi. Özlen ve Uysal, yazlık evin soğuk olması nedeniyle yaktıkları mangalı da ısınmak için içeri aldı. 8 Şubat Cuma günü, öğle saatlerinde buluşmak için sözleştikleri Özlen ve Uysal'ın gelmemesinden şüphelenen Ayhan Çengel, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri Somalılar Sitesi'ne geldiklerinde çaldıkları kapının açılmaması üzerine itfaiyeye haber verdi. İtfaiye merdiveni sayesinde 3'üncü kattaki eve balkondan giren polis, Özlen ve Uysal'ın cesetleri ile karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemede Özlen ve Uysal'ın mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Evli ve iki çocuk sahibi eski sendikacı İsmail Özlen'in cenazesi bugün öğle namazından, evli ve 2 çocuk babası olan Şemsettin Uysal'ın cenazesi de ikindi namazından sonra toprağa verildi. - Manisa/ Soma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isınmak İçin İçeri Aldıkları Mangaldan Zehirlendiler (2)-Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement