İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı, 18-19 Ekim tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek.

14.10.2016 15:59

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı, 18-19 Ekim tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek.

İİT dönem başkanı Özbekistan'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Gayrat Fazilov, düzenlediği basın toplantısında, İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına bugüne kadar 26 üyenin katılacağının resmen teyit edildiğini söyledi.

Fazilov, toplantıya ayrıca İİT Genel Sekreteri İyad Ameen Madani, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Al Hajjar, ABD, Fransa, İtalya, İngiltere ve İsviçre'nin teşkilat nezdindeki özel temsilcileri, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Arap Birliği, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı, Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşların yetkililerinin katılacağını bildirdi.

Özbekistan'ın Geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in de iştirak edeceği toplantıda, üye ülkeler arasında diyaloğun geliştirilmesi, barış ve istikrarın temin edilmesine yönelik ortak tedbirlerin alınması, terör, radikal hareketlerle ortak mücadelenin yanı sıra siyasi, ekonomik, bilimsel-teknolojik, kültürel ve eğitim alanlardaki işbirliğinin arttırılması konularının ele alınacağı belirtildi.

Toplantıda 100'den fazla kararın görüşülerek kabul edilmesinin, ayrıca katılımcıların Taşkent Deklarasyonu'nu imzalamasının beklendiği kaydedildi.

Özbekistan, 1969 yılında kurulan ve 57 ülkeyi bir araya getiren İİT'ye 2008'de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement