'Isparta Belediyesi Davası'na Yeni Bilirkişi - Son Dakika
Güncel

'Isparta Belediyesi Davası'na Yeni Bilirkişi

\'Isparta Belediyesi Davası\'na Yeni Bilirkişi

Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, davaya yönelik 7 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti istedi.

22.05.2013 16:31

Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, davaya yönelik 7 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti istedi.

Aralarında Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu, 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması görüldü.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte toplam 31 sanık katıldı. Bir önceki duruşmada soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan ve bu kez sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasında çelişkiler olduğunu belirten iddia makamı, yeni bilirkişi raporu hazırlanması yönündeki talebini son duruşmada da yineledi. Ayrıca eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinin reddini istedi.

AVUKATLARA GÖRE YERİNDE BİR RAPOR

Mahkeme heyeti sanık avukatlarından ikinci bilirkişi raporuna ilişkin taleplerini belirtmelerini istedi. Avukatların çoğu, raporun müvekkilleri açısından isabetli olduğunu ve rapora itirazlarının olmadığını belirtti. Bazı sanıkların avukatları da müvekkillerinin el konulan cep telefonu, bilgisayar gibi eşyalarının teslim edilmesi, yurtdışı yasaklarının kaldırılması talebinde bulundu. Kefaletle serbest bırakılan sanıklardan Nurkaya Dursun ve Mehmet Ateşgül'ün avukatları da bilirkişi raporu doğrultusunda müvekkillerine yönelik suçlanacak bir durum olmadığı gerekçesiyle kefalet ücretlerinin iade edilmesini istedi. Duruşmaya katılan sanıklar da bilirkişi raporuna itirazı olmadıklarını belirterek beraatlarını istedi.

7 KİŞİLİK YENİ BİLİRKİŞİ İSTENDİ

Mahkeme heyeti tüm talepleri dinledikten sonra, iddia makamının talebini yerinde görerek, mevcut 5 kişilik bilirkişi heyeti dışında, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nden bilirkişi tayini talebinde bulundu. Eski belediye başkanı Hasan Balaman'ın davaya müdahil olma talebi reddedilirken, bazı sanıklar için uygulanan adli kontrol kararının devam edilmesine ve bir sonraki duruşmanın 1 Ekim 2013 tarihine ertelenmesine karar verildi.

'BU KARARI BEKLEMİYORDUM'

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, böyle bir kararı beklemediğini söyledi. Başkan Günaydın, "Aslında ikinci rapora itirazımız yoktu. Adaletin er geç de olsa gerçekleşeceğinden şüphem yok" dedi.

82 SANIKLI DAVA

23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon sonrası, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin genel koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin belediye başkan yardımcısı Resul Göçer'in de olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Davada sanıklar, 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla yargılanıyor. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Isparta Belediyesi Davası'na Yeni Bilirkişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement