İsrail'de Koalisyon Arayışları - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'de Koalisyon Arayışları

04.05.2015 15:28

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini açıklayarak, kurulacak koalisyonda da yer almayacağını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini açıklayarak, kurulacak koalisyonda da yer almayacağını duyurdu.

Liberman, düzenlediği basın toplantısında, "Ne yazık ki, kurulacak yeni hükümetin ulusal çıkarlara hizmet etmeyen, 'fırsatçı' bir yönetim sergileyeceği sonucuna vardım" dedi.

Koalisyon görüşmelerinden çekildiğini ve Dışişleri Bakanlığın'dan istifa ettiğini açıklayan Liberman, istifa mektubunu önümüzdeki saatlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya sunacağını söyledi.

Netanyahu'nun koalisyonu kurmak için 6 Mayıs'a kadar süresi bulunuyor. Liberman'ın partisi İsrail Evimiz, koalisyon görüşmelerinden çekilse de Netanyahu'nun Yahudi Evi, Kulanu (Hepimiz), Şas (Tevrat Muhafızları Partisi) ve Birleşik Tora Yahudiliği partileri ile bir koalisyon kurması öngörülüyor. Buna göre koalisyon partilerinin sandalye sayısının ise 61'i bulması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'de Koalisyon Arayışları - Son Dakika


Advertisement